02-04-2016 Sc ’t Zand C4 – Raamsdonk C1G (5-0)

Overwinning voor Huseyin

Vandaag speelden we een thuiswedstrijd tegen Raamsdonk C1G. De afgelopen week werden we overvallen met het nieuws dat Huseyin met een hersenvliesontsteking in het ziekenhuis was opgenomen, gevolgd door nog slechter nieuws dat Huseyin met complicaties en in een levensbedreigende situatie in het Academisch ziekenhuis in Nijmegen was opgenomen. Het geeft maar weer eens aan, dat voetbal slechts bijzaak is. Met het team spraken we af dat we er vandaag alles aan zouden doen om een overwinning te boeken en deze overwinning aan Huseyin op te dragen.

In de beginfase van de wedstrijd tasten beide teams elkaar nadrukkelijk af, zonder dat dit kansen opleverde. Met een snelle ingooi van Lars Knippels bracht hij Denzel in stelling en met een schot in de verre hoek, werd de score geopend 1-0. Drie minuten later was het Mohamed die een dieptepass op Denzel gaf en deze scoorde vervolgens de 2-0. Sc ’t Zand ging uiterst effectief met de kansen om, twee kansen, twee doelpunten. Daarna gingen schoten van Denzel en Mohamed over het doel, alvorens Denzel in de 18e minuut de 3-0 liet optekenen. Carlo gaf de bal diep op Mohamed, die vervolgens een voorzet op Denzel gaf en deze rondde de aanval met een doelpunt af, een zuivere hattrick ! Denzel was vastberaden om zijn doelpuntaantal vandaag naar twintig op te vijzelen en deed er alles aan om dit te bereiken. Een vrije trap van hem werd echter met een prima redding door de keeper gepakt. Niet lang daarna kreeg Danny een dot van een kans, maar hij stond op zijn verkeerde been, waardoor hij een teenlengte tekort kwam om de bal het beslissende tikje te geven.

De eerste kans voor Raamsdonk kwam pas na ruim 25 minuten voetbal, toen een verre uittrap van de keeper over onze laatste man Carlo heen viel. De aanvaller van Raamsdonk had zijn vizier niet op scherp staan, waardoor het schot naast ging. Vervolgens kreeg Denzel driemaal een uitgelezen mogelijkheid om te scoren, maar telkens schoot hij op de keeper. Kort voor het rustsignaal was het dan toch weer raak. Een dieptepass van Youri viel over de verdediging heen, waar Denzel opdook om de 4-0 te scoren. Door attent keeperswerk van Sem, voorkwam hij dat er vlak voor rust nog een doelpunt voor Raamsdonk viel. In de allerlaatste minuut van de eerste helft liet Sc ’t Zand zien, wat combinatievoetbal is. De gasten werden helemaal weggetikt, helaas was de eindpass niet goed. Het schot van Jeremy ging net naast het doel.

Ook in de tweede helft zagen de aanwezige toeschouwers een gretig Sc t Zand. Een scrimmage voor het doel van Raamsdonk, leverde helaas geen doelpunt op. De bal werd op de lijn weggehaald. Even later leek het zestienmetergebied van de gasten wel op een schiettent. Schoten van Mohamed, Ali,Danny en Jeremy gingen allemaal op doel, maar een goal kwam er niet uit voort. Toen Luc vervolgens van buiten de zestien op goal schoot, keek iedereen naar de bal zonder er aan te komen, waardoor deze zo de goal inrolde, 5-0. Een afstandsschot van Youri, werd even later door de keeper uit de kruising getikt.

Sem kreeg niet veel te doen, maar op de momenten dat hij er moest staan, stond hij er. Zo voorkwam hij een tegentreffer en bleef de nul houden. Richting het einde van de wedstrijd gaf Mohamed aan Ali een niet te missen kans, maar Ali vergat om dit presentje uit te pakken en schoot naast het doel. In de slotfase wist Sc ’t Zand nog éénmaal te scoren. Het koningskoppel Mohamed / Denzel wist elkaar weer prima te vinden. Ditmaal gaf Mohamed vanaf links de voorzet , waarna Denzel in de verre hoek de 6-0 op het scorebord bracht. Even later floot de uitstekend fluitende Michel Das voor het einde van de wedstrijd.

De C4 kan terugkijken op een uitstekende wedstrijd met prima voetbal. Huseyin de driepunter is ter ere van jou !