02-09-2016 Achilles Veen JO19-1 – Sc ’t Zand JO19-5 (8-0)(oef)

geflatteerde nederlaag voor de J019-5,

Vandaag stond na 3 weken trainen de 1ste oefenwedstrijd voor het nieuwe seizoen op het programma,
Op het einde van afgelopen seizoen hadden we al een oefenpotje gespeeld tegen sv reeshof J019-3,
Toen een dikke overwinning maar dit was er een van een ander kaliber.
Achilles Veen komt uit in de 1ste klasse terwijl wij gaan spelen in de 4de klasse.

Na aankomst op het complex in Veen werden wij keurig ontvangen door de mensen daar. Een prachtig complex met mooie kleedkamers en een keurig uitziend veld waar wij mochten voetballen. Oud trainer Eric Verhagen van sc ´t zand ( trainer van de meiden daar) stond ons eigenlijk al op te wachten.

De wedstrijd

de 1ste helft.

Achilles Veen beschikte over een goed ingespeeld team, je kon zien dat ze al jaren samenspelen met een vaste kern. Wij zijn een gedeeltelijk nieuw team waar wat nieuwe spelers
ingepast moet worden, dus positioneel zijn we zoekende. Toch gaven we goed partij en waren we zeker de 1ste helft een zeer geduchte tegenstander.
De 1ste kansen waren dan ook voor ons. We hadden zeker 2 doelpunten moeten maken in de 1ste 20 minuten.
Toch kwam Achilles Veen op voorsprong na even een onachtzaamheidje.
Bij rust was het 2-0 voor onze tegenstander maar het had eigenlijk 2-2 moeten zijn.

De 2de helft.

Ook het 1ste kwartier na rust waren we wederom gelijkwaardig. we stoorden weer vroeg in hun opbouw en gingen zo hoog mogelijk spelen.
Maar na 15 minuten kregen we toch weer een goal tegen 3-0,
Daarna probeerden we nog terug te komen maar de fut raakte er een beetje uit. Een deel van de jongens werden moe en we kwamen conditioneel
tekort. Het werd uiteindelijk 8-0. In de laatste 15/20 minuten kregen we er nog 5 om onze oren.

eindstand 8-0.

Al met al een goede oefenpot. Ik was best tevreden met het vertoonde spel ook al doet de uitslag anders vermoeden.
We kregen wel de complimenten van de tegenstander voor ons gedurfde en aanvallende spel,
Na een mooie rondleiding door het prachtige complex door een medewerker en Eric Verhagen van Achilles Veen gingen we weer huiswaarts.

We wensen dan ook Achilles Veen veel succes in de competitie en Eric bedankt voor de rondleiding.

Verslaggever: Laurens van Hezik

JO19-5 20160902-2

JO19-5 20160902-1