05-03-2016 Emplina MB1 – Sc’t Zand MB1 (4-2)

Zaterdag 05 maart

Emplina MB1 - Sc’t Zand MB1 (Competitiewedstrijd)

Vandaag stond er weer een mooie wedstrijd op het programma van de KNVB.

De meiden van ’t Zand mochten naar Empel om tegen het plaatselijke Emplina te voetballen. Er was in de voorbereiding van het nieuwe seizoen al een keer geoefend tegen Emplina. Emplina wist toen ’t Zand te verslaan met 1 – 3. De vraag voor het trainersduo en de meiden van ’t Zand, hoever de groep gegroeid was naar deze wedstrijd. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden en dat werd het ook.

Vanaf de eerste minuut zochten beide teams elkaar op en werd Emplina meteen onder druk gezet. In de 2e minuut kwam Lisanne al oog in oog met de keepster van Emlina, die daarmee de eerste doelpoging voorkwam. Duels werden aangegaan en vaak in het voordeel van ’t Zand beslist. Emplina wist zich even geen raad met het spel van ’t Zand, wat compact speelde en weinig ruimte weggaf. In de 14e minuut vond Emplina een gaatje op het middenveld. De speelster van Emplina ging lopen met de bal en kreeg voldoende vrijheid om de bal over keepster Joyce heen te schieten en daarmee de stand op 1 – 0 bracht voor Emplina. Daarna bleef ’t Zand het initiatief nemen, maar echt gevaarlijk werd het niet, aan de andere kant werd er ook niets weggegeven en gingen de beide teams de rust in met een 1 – 0 voorsprong voor Emplina.

’t Zand kwam goed uit de rust en vanaf de aftrap werd meteen de druk gezet en opgevoerd op Emplina, dat zich even wederom geen raad wist met het spel van ’t Zand.

In die fase speelde ’t Zand haar beste wedstrijd van het seizoen. In de 48e minuut werd de verdiende gelijkmaker gescoord door Floor. Floor dartelde de 16 meter binnen de keepster van Emplina kreeg geen controle over de bal en Floor kon ongehinderd de 1 – 1 binnen tikken. ’t Zand had controle over de wedstrijd en zocht naar een opening om op de verdiende voorsprong te komen. Echter in de 65e minuut kwam Emplina op voorsprong. Geheel tegen de verhouding in kwam hun linksvoor langs de zijlijn en trok naar binnen op de rand van de 16 meter en haalde hard uit richting doel. Dat bal verdween met een boog om de (ingevallen keepster) Mies heen, en verdween bij de 2e paal in het netje. Op zich een prachtige goal, maar ’t Zand geloofde er nog in en ging door met voetballen. In de 74e minuut kwam de beloning. Madelief zette goed door, gaf  een pegel op het doel van Emplina waar de keepster van Emplina moeite mee had. De bal belandde voor de voeten van Lisanne die deze kans goed benutte en ’t Zand verdiend langszij schoot. 2 – 2. Helaas verslapte bij de aftrap even de concentratie en werd in dezelfde minuut de stand weer op voorsprong gebracht door Emplina en werd het 3 – 2.

“t Zand rechtte de rug en trok weer ten strijde. Want een gelijkspel zat er zeker in.

Doordat ’t Zand flink druk zette en massaal de aanval zocht, lag in de laatste minuten veel ruimte achter de verdediging van ’t Zand, waar in de 78e minuut Emplina van profiteerde en daarmee de eindstand van 4 – 2 bepaalde..

Al met al was het een heerlijk pot voetbal en kregen de meiden van Bassie en Adriaan te weinig. En gelijkspel was zeker verdiend geweest. Helaas zoals de laatste wedstrijden verlopen, wordt er goed gevoetbald, veel inzet getoond en was er de wil om te winnen, maar leverde het niet de verdiende punten op. Als ’t Zand zo door blijft voetballen, komen de punten vanzelf.

Zaterdag 12 maart staat er weer een topper op het programma. Dan komt de kampioen van de najaarscompetitie Bergeijk op bezoek. Ook dat beloofd weer een heerlijke wedstrijd te worden, aangezien Bergeijk in 3 voorgaande wedstrijden niet 1 maal wist te winnen van ’t Zand.