05-12-2015 Sc ’t Zand C4 – VV Desk C4 (5-0)(oef)

Zegekar weer met een overwinning voller

Op de dag van pakjesavond speelden we vandaag een oefenduel tegen VV DESK C4. Deze tegenstander kwam in de afgelopen najaarscompetitie in een klasse hoger dan ons team uit. Een mooie tegenstander dus in aanloop naar het bekerduel van volgende week zaterdag. Ondanks dat het 5 december was, kregen we de overwinning niet zo maar cadeau. De tegenstander was naar Tilburg afgereisd om na één overwinning en een gelijkspel in de competitie eindelijk weer eens het zoet van een overwinning te kunnen proeven. Veel competitieduels van hun werden maar met een minimaal verschil verloren. We misten Maarten en Lars Knippels. Laatstgenoemde was afgelopen in het competitieduel met een blessure uitgevallen, naar later bleek dus met een gebroken pols. Vandaag was hij wel als supporter bij de wedstrijd aanwezig om zijn teamgenoten aan te moedigen.

Om 11.20 floot de scheidsrechter op het winderige veld 7 voor het begin van de wedstrijd. De toss had bepaald dat we in de eerste helft tegen de wind in moesten voetballen. De beginfase liet zien dat beide teams gelijkwaardig aan elkaar waren. DESK wist daarbij de meeste mogelijkheden te creëren, maar tot echte kansen kwam het niet. In de 13e minuut kreeg ons team een vrije trap en Lorenzo nam plaats achter de bal. De supporters van Sc ’t Zand C4 verkneukelden zich al. Waar hij in eerdere wedstrijden trefzeker was, kreeg hij de bal ditmaal niet van de grond en daardoor rolde de bal in de handen van de keeper. Het was echter wel het moment in de wedstrijd waarop Sc ’t Zand C4 het initiatief in de wedstrijd naar zich toe trok. Even later gaf Danny een prima dieptepass op het koppel Husseyn / Lorenzo, waarbij eerstgenoemde oog in oog met de keeper kwam te staan. Het lukte Husseyn niet om de bal langs de keeper in de goal te schieten, daarom bleef het 0-0. Overtredingen in het zestienmetergebied op Luc, Husseyn en Danny waren volgens de scheidsrechter niet zwaar genoeg om deze met een penalty te bestraffen. Maar in de 25e minuut was het dan toch raak. Lorenzo zette een combinatie met Husseyn op, ontving de bal terug en rondde de aanval met een treffer in de verre hoek af, 1-0.
Daar waar VV DESK de gehele eerste helft verzuimden om van het voordeel van de weersomstandigheden gebruik te maken, op slag van rust besloot een aanvaller om uit de tweede lijn te schieten. Met een knappe redding tikte Fernando de bal uit de hoek, waardoor we met een 1-0 voorsprong de rust in gingen.

In de tweede helft liet SC ’t Zand C4 bij tijd en wijle combinatie-voetbal van de bovenste plank zien, in Barcelona zouden ze er jaloers op worden ! Direct na het fluitsignaal speelde Lars Vink de bal diep op Jeremy die de bal aan Lorenzo mee gaf. Zijn schot ging maar net over het doel. Ook een afstandsschot van Lorenzo trof geen doel, wel de buitenkant van de paal. Een van de fraaiste aanvallen van de wedstrijden over de schijven Ali, Renzo, Lorenzo kreeg via de voet van Luc een doelpunt als beloning, 2-0. Daarna volgende twee indraaiende corners van Lorenzo. Bij de eerste wist de keeper de bal uit de hoek te tikken, bij de tweede kreeg hij hulp van wederom de buitenkant van de paal. Het was een fase van de wedstrijd waarin Sc ’t Zand fantastisch voetbal liet zien, combinatievoetbal van de bovenste plank. De trainers stonden langs de lijn samen met de supporters te genieten. Op aangeven van Carlo wist Luc zijn tweede treffer van de dag te scoren, hij schoot de bal in het dak van het doel, 3-0. Dit zorgde toch wel voor de nodige frustratie bij de tegenstander, die zagen dat ze door een team wat een klasse lager speelt compleet werden weggetikt. Binnen twee minuten werden twee spelers van VV DESK door de scheidsrechter met een gele kaart van het veld gestuurd. Ons team maakte goed gebruik van de ruimtes die er door deze overtal situatie ontstonden. Renzo trok vanaf de linkerkant goed naar binnen en zag zijn schot via de handen van de keeper uit het doel worden geranseld, maar daar liep Lorenzo die de 4-0 eenvoudig binnen tikte. In de 27e minuut werd het leed voor onze gasten nog groter. Luc nam een fraaie indraaiende corner die voor de voeten van Lars Vink terecht kwam. Snoeihard schoot Lars de bal in de rechterhoek de 5-0 was een feit. Maar nog leuker het was ook de eerste treffer van Lars dit seizoen. Sc ’t Zand C4 bleef op zoek naar doelpunten. In de slotfase schoot Youri een vrije trap op doel, maar de keeper tikte de bal uit de kruising. Ook Sem probeerde het van afstand, maar zijn schot ging net naast het doel. In de laatste minuten probeerde DESK de spreekwoordelijke eretreffer nog te scoren, maar zij vonden eerst Fernando en even later Sem op hun pad. Daarmee eindigde deze oefenwedstrijd in een fraaie 5-0 overwinning op vierdeklasser VV DESK.

Een prima resultaat en een mooie opmaak naar de laatste wedstrijd in 2015, het bekerduel tegen Good Luck uit Raamsdonksveer.