05-12-2015 Sc’t Zand MB1 – RKVV Bergeijk MB1 (1-1)

Sc’t Zand MB1  -  RKVV Bergeijk MB1  (Competitiewedstrijd)

Vandaag stond de returnwedstrijd op het programma tegen Bergeijk. Er stond een aardig windje en de temperatuur was ook niet echt lekker. Echt een wedstrijd voor de donkere dagen voor kerstmis. Het was tevens de laatste wedstrijd in de najaarshoofdklasse en Bergeijk was al kampioen. Er stond verder alleen nog prestige voor de MB1 op het spel om te laten zien dat ze zeker niet de mindere zijn.

Om half 3 werd er afgetrapt en Bergeijk trok meteen het initiatief naar zich toe. Met een aantal goede combinaties voetbalde zij zich naar het doel van ’t Zand. Dat leverde in de 10e minuut een verdiende voorsprong op voor Bergeijk. Van afstand werd Joyce verrast, waardoor de bal over haar heen in het doel belandde. ’t Zand liet zich niet van de wijs brengen en kwam steeds beter in de wedstrijd. Het spelbeeld was nagenoeg hetzelfde als vorige week in Bergeijk en speelde zich tussen de 2x 16 meter gebieden af. Er werden weinig kansen weggegeven door beide teams. In de 25e minuut speelde Mies zich knap vrij in het strafschopgebied. Bij deze Aktie werd ze van achteren aangetikt en de scheidsrechter kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Mies benutte dit buitenkansje en schoot ’t Zand langszij. 1 – 1. Verder was het een spannende wedstrijd, want ook Bergeijk wilde voetballen en deed goed mee. Beide teams gingen met een gelijkspel de kleedkamers in om zich op te laden voor de 2e helft.

Beide teams kwamen goed uit de kleedkamer. De wedstrijd ging verder, daar waar de 2e helft eindigde. Beide teams waren gewaagd aan elkaar. Bergeijk zocht de combinatie en ’t Zand verstoorde de opbouw. Beide teams gaven in die fase weinig weg. Toch was het Zand bij vlagen gevaarlijk. Echter stond wederom een goede keepster van Bergeijk een voorsprong in de weg. Zo kregen Mies, Lisanne, Jikke en Michelle een paar goede kansen om ’t Zand op voorsprong te brengen. Maar telkens stond de keepster van Bergeijk op de goede plek en dus eindigde deze wedstrijd wederom in een gelijkspel en was Bergeijk de verdiende kampioen over 10 wedstrijden in deze poule-indeling.

Daarentegen maakt ’t Zand progressie en gaan ze steeds beter spelen. Het venijn zat hem dus in de taart van de competitie. ’t Zand kan met een gerust hart volgende week de bekerwedstrijd tegen Roosendaal tegemoet treden.

Vandaag speelde iedereen van ’t Zand een topwedstrijd, maar Sarena werd unaniem uitgeroepen tot “woman of the match”.

Volgende week ben ik er weer bij. U ook?????