05-12-2015 Sv Reeshof B4 – Sc ’t Zand B5 (2-7)

SC ´T ZAND B5 VEEGT DE VLOER AAN MET SV REESHOF B4

Vandaag de andere derby van de Reeshof. Na in het begin van het seizoen gudok verslagen te hebben met 5-4 was nu Sv Reeshof aan de beurt.
Om het een beetje te spanning op te drijven noemde ik het maar DE WEDSTRIJD OM HET KAMPIOENSCHAP VAN DE REESHOF.
Bij sv reeshof speelde een aantal spelers die een verleden hadden bij onze club, dus genoeg om de spanning op te drijven van te voren.

De 1ste helft.

vanaf het 1ste fluitsignaal waren we de bovenliggende ploeg. Als snel bleek reeshof niet bij machte te zijn om ons langdurig het spel moeilijk te maken.
Het bleef bij wat kleine plaagstootjes maar wij hadden het betere van het spel.
Toch kwam sv reeshof op voorsprong nadat ze na een corner de bal met de ´HAND VAN GOD` in de goal hadden gewerkt.
Protesten bij de scheids hielpen niet, en bij navraag in de rust zei hij het niet gezien te hebben, maar ja wel 1-0 achter.
Geen paniek wat we waren veel beter als onze tegenstander. de 1-1 bleef dus ook niet lang weg.
Na een prachtige steekbal van Tom kwam de bal bij kevin en die wist er wel raad mee en met een subtiel lobje maakte hij de 1-1,
Volkomen terecht. Het spel golfde op en neer en reeshof kreeg wat kansjes en kwam een paar keer gevaarlijk voor onze keeper Bas.
Maar bas stond telkens zijn mannetje en hield zijn goal schoon. Vlak voor rust kwamen we alsnog op de verdiende voorsprong door een prachtige goal,
van youri die met zijn slechte linkervoet ramt hij vanaf een meter of 25 de bal in de rechterbovenhoek. Wat een beauty
Dit was ook tevens de ruststand,

ruststand 1-2,

de 2de helft.

Na een lekker bakje thee in de rust, dank je wel materiaalman sv reeshof, waren we weer lekker opgewarmd.
De eerste 10 minuten gebeurde er weinig op een mooie solo na van mareno die alleen op de keeper afging en netjes de 1-3 intikte.
De thee had ons goed gedaan in de rust want de rest van de 2de helft was er een met een gouden randje.
Veel ouders langs de kant zeiden dat oude tijden herleefden. alles lukte, er werd vlot gecombineerd en we waren snel bij de tegenstander hun doel.
Na een klein duwtje kreeg kevin in mijn ogen onterecht geel en moesten we 10 minuten met 10 man spelen.
Maar wat schets onze verbazing, de B5 werd alleen maar sterker, ze stroopten hun mouwen op en wist zelfs 2x te scoren.
Eenmaal door stijn die de keeper verschalkte na een een op een aktie met de keeper en Roy die de bal voor zijn voeten na een corner en de bal kanp intikte.
Toen stond het dus 1-5 voor ons. Na een klein foutje achterin werd het 2-5 maar dit gaven we niet meer weg.
Er werd lustig op los getikt en er werd goed als team aangevallen. Zo kwam na wat tikwerk de bal bij kevin die de achterlijn haalde en de bal mooi voorgaf op rick
die ook zo zijn doelpuntje meepakte. 2-6,
Het slotakkoord was voor Stijn. hij draaide weg van zijn tegenstander en met een knap schot kruislings vanaf rechts kwam de bal via de paal in de linker bovenhoek terecht 2-7,