06-09-2015 Sc’t Zand VR4 – OVV’67 VR2 (2-0) (B)

Zondag 06 september 2015
Sc’t Zand Vr4  -  OVV’67 VR2 (Bekerwedstrijd)

Vandaag stond de 3e bekerwedstrijd gepland tegen OVV’67 in Oosteind.

Wij kenden OVV nog van het vorig seizoen. Thuis werd met 3 – 1 gewonnen en uit werd 1 – 1 gespeeld. Echter vandaag gingen we naar Oosteind met een 7 tal nieuwe spelers vergeleken met vorig seizoen. Vandaag was dus een graadmeter voor hetgeen wij kunnen verwachten in de competitie.

Vanaf de aftrap zocht OVV meteen de aanval. Zij zetten ons goed vast op onze eigen helft en konden er nauwelijks uitkomen. Dat resulteerde in de 19e minuut in een foutje in verdedigend opzicht en dat werd meteen afgestraft door OVV die daarmee een 1 – 0 voorsprong nam. Helaas gingen wij hierdoor niet beter spelen. Er werd niet goed geluisterd naar elkaar, waardoor miscommunicatie ontstond en dus 4 minuten later OVV ongehinderd de 2 – 0 kon scoren. Tot de rust was het alleen maar tegen houden en dat deden we dan ook.

In de rust werden er wat afspraken gemaakt om toch nog met een goed resultaat weg te komen uit Oosteind. De dames hadden het goed opgepakt, want nu waren de rollen omgedraaid. Wij zochten vanaf de aftrap de aanval en zette OVV vast. Dat resulteerde al in de 1e minuut van de 2e helft in een bal op de paal van Anouk. Wij bleven drukken, maar dan stond de keepster van OVV weer in de weg of wij waren slordig in de afwerking. Helaas vloeide de krachten weg ondanks de 5 wissels die we hadden. OVV kreeg nog 2 goede kansen die gelukkig niet werden benut door goed doortastend optreden van Alana met 2 goede reddingen. Aan de andere kant waren wij niet meer bij machte om het OVV nog lastig te maken. Hopelijk hebben van deze wedstrijd geleerd en kunnen we hopelijk met goed vertrouwen het begin van de competitie tegemoet zien.

Deze week weer lekker trainen en naar de 1e competitiewedstrijd toe werken.