07-11-2015 Sc ’t Zand C4 – VV Viola C2 (3-1)

Moeizame overwinning

In de achtste speelronde speelden we thuis tegen VV Viola C2, een club uit de onderkant middenmoot. Kijkend naar hun doelsaldo, 12 voor en 17 tegen in zes duels, scoorden ze niet veel maar ook de tegenstander kwam niet vaak tot moeizaam. De trainers verwachten dan ook dat de speelruimte klein zou zijn. Daarom was er afgelopen week tijdens de training al geoefend met spelen in de kleine ruimte. Voorafgaande aan de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden voor Tinus Sakbal, de leider van ons eerste Vrouwenelftal. De wedstrijd stond onder de deskundige leiding van Michel Das.

Al vanaf de eerste minuut was duidelijk dat VV Viola niet naar Tilburg was gekomen, om als kanonnenvoer te dienen. Er werd zeer compact verdedigd en onze topscorer kreeg van maar liefst drie spelers mandekking. Het spel speelde zich voornamelijk op een kwart van het veld af. Ons team had dan ook de grootste moeite om kansen te creëren. Pas in de 11e minuut konden we gevaarlijk worden. Na een steekbal van Luc op Ali kon deze op het doel afgaan. Zijn schot ging naar de korte hoek, waar de keeper redding bracht. Onze spelers zagen dat het anders moest en daarom werd het strijdplan aangepast en probeerden we vanuit de tweede lijn te scoren. Een schot van Carlo ging net naast het doel. Na een kwartier spelen sloeg het noodlot toe. Viola had nog geen noemenswaardige kans op de mat gelegd, maar na een verre uittrap verslikte Youri zich in de aanvaller uit Alphen, waardoor deze de bal langs Fernando in het doel kon schieten, 0-1. Dat was een flink tegenvaller ! Zeker als de spaarzame momenten die we kregen niet worden benut. Na een matige uittrap van de keeper van Viola, kon Husseyn de bal opvangen , maar hij schoot recht op de keeper. De bal kaatste terug in het veld, waarna Lorenzo de bal hoog over schoot. Een afstandsschot van Luc werd door de keeper gestopt. Na een overtreding kreeg ons team ter hoogte van de zijlijn op een meter of twintig van het doel een vrije trap. Lorenzo ging achter de bal staan en krulde deze via de tweede paal ineens in het doel, 1-1. Met deze treffer kwam echter de ommekeer nog niet in de wedstrijd. Sterker nog, drie minuten later had Viola wederom op voorsprong kunnen komen. In een één tegen één duel zag Youri de bal over zijn schoen rollen, waardoor de aanvaller alleen op het doel van Fernando kon afgaan. Gelukkig voor ons, schoot hij naast het doel. Op slag van rust mocht ons team nog een corner nemen. De strakke bal van Lorenzo werd door Husseyn net gemist, waardoor hij naast de bal kopte. Ruststand derhalve 1-1.

Tijdens de rust werden de nodige tactische wisselingen aangebracht. Ook het strijdplan werd aangepast. Ondertussen kreeg de begeleiding door dat onze grote concurrent, VOAB C5, op eigen veld met 2-2 tegen Bavel C5 gelijk had gespeeld. Een overwinning was dus extra welkom. De spelers werden niet op de hoogte gebracht om onnodige zenuwen te vermijden. Direct vanaf de aftrap trok ons team richting het vijandelijke doel. Eerst schoot Husseyn op de keeper, waarna Jeremy over het doel schoot. De bedoelingen van de C4 waren daarmee duidelijk. Na een fraai opgezette aanval door Ali, werd Renzo op links weggestuurd. Zijn voorzet was op maat, waardoor Lorenzo de bal bij de tweede paal eenvoudig kon binnentikken, 2-1. We namen geen gas terug en gingen door met aanvallen. In de vijfde minuut leverde dat een corner op, die wederom door Lorenzo strak voor het doel werd geschoten. Ditmaal wist Husseyn zijn hoofd op het juiste moment tegen de bal te plaatsen, waardoor de bal in het doel verdween, 3-1. Na een steekbal van Jeremy, kwam Lorenzo net een stap tekort om bij de bal te komen en de voorsprong verder te vergroten. Viola gaf zich echter nog niet gewonnen en bleef goed weerstand bieden. Een schot van een aanvaller verdween naast het doel en door goed uitkomen van Fernando liep een aanvaller de bal zelf over de achterlijn. Aan de andere kant van het veld kreeg Ali de bal diep van Youri aangespeeld, maar zijn schot werd door de keeper uit de hoek getikt. In de laatste minuut had Fernando nog een prima redding, waardoor de wedstrijd in een 3-1 overwinning eindigde.

Echt makkelijk ging het vandaag niet, maar als je ook dit soort wedstrijden weet te winnen……..dan ligt er aan het einde van de rit een mooie prijs te wachten. Door het verrassende gelijkspel van de nummer twee, heeft ons team nu vijf punten voorsprong en een veel beter doelsaldo. Dit alles met nog drie wedstrijden te spelen. We zijn er bijna, maar nog niet helemaal !