08-10-2016 Sc ’t Zand JO19-5 – SV Reeshof JO19-2 (3-0)

Vandaag stond een van de 2 derby's deze seizoenshelft op het programa.
Tegenstander Sv reeshof J019-2. Een deels 2de jrs en 1 ste jaars team allemaal spelers die in de B1 of B2 hadden gespeeld.
Ook na 3 wedstrijden waren zij net als wij nog ongeslagen.
Dus de 1ste echte krachtmeting van de competitie.

de 1ste helft.

Onder het vele toegestroomde publiek ontstond de 1ste helft een een hele leuke pot voetbal.
Van onderschatting was van beide kanten zeker geen sprake. Het was dan ook een gelijkwaardige 1ste helft.
Ik had zelf het idee dat wij iets scherper waren zeker in de aanval, maar de verschillen waren minimaal.
Kansen kregen wij na verloop van de eerste 45 minuten meer waar de aanval van sv reeshof zich stuk liep op rick, bob, lars en mitch.
De voorsprong kwam dan ook op een mooi moment. Gijs kwam alleen voor de keeper te staan en liep de keeper vissen 1-0.
Verdiend naar mijn mening naar aanleiding van de kansen. Sv reeshof raakte geirriteed en ging op elkaar mopperen.
Dat hebben we al meer meegemaakt dit seizoen en dat straffen we af.
Een corner van Stijn kwam op het linkerpootje van Mitch terecht (hij is puur rechts) en zette de keeper hiermee op het verkeerde been 2-0.
Dit was ook de ruststand.

Een verdiende voorsprong zeker gezien de kansen voor sc 't zand.

de 2de helft.

Sv reeshof begon fanatieker aan de 2de helft als wij en kwamen licht onder druk te staan.
Ali was in deze fase onze rots in de branding met een paar grandioze reddingen. Als ze dachten terug te komen
in de wedstrijd stond daar Ali vandaag. Hij hield zijn doel schoon.
En de wet van Laurens zegt als de een niet scoort doen wij het wel.
Ronaldo bedient met een prachtige steekbal de inlopende Stijn, Die twijfelt geen moment en laat de keeper kansloos 3-0.
Wedstrijd gespeeld. De laatste 10 minuten waren er voor de statistieken. Reeshof gaf op en wij kregen nog een paar kansjes maar de eindstand was
op basis van zeker inzet en teamspirit dik verdiend.