09-01-2016 Sc ’t Zand C4 – VV Dongen C4 (1-6)(oef)

Leerzaam oefenduel

De winterstop voor de spelers van de C4 kwam afgelopen dinsdag ten einde. Met een paar goede trainingen werden de spelers klaargestoomd voor de eerste wedstrijd van het nieuwe kalenderjaar. Omdat ons team in de vijfde klasse ongeslagen kampioen was geworden en wedstrijden tegen vierdeklassers ook in winst werden omgezet, had de leiding van het team een oefenduel tegen een team uit de derde klasse geregeld, Dongen C4 om precies te zijn. Dit team is in de derde klasse een keurige middenmoter en had in oefenduels al menigmaal de dubbele cijfers gehaald. Helaas konden we niet op volle oorlogssterkte aantreden. Om uiteenlopende redenen waren Fernando, Lars Knippels, Maarten, Lorenzo en Renzo er vandaag niet bij. Gelukkig was onze C3 bereid om een drietal spelers in de persoon van Daan, Toygun en Justin aan ons uit te lenen. Zij konden door hun eigen wedstrijd pas later aansluiten, waardoor we de wedstrijd met precies elf spelers moesten starten.
Het was wel even schrikken toen we de tegenstanders op het veld zagen verschijnen. Bij de tegenstander liepen uitsluitend tweedejaars C-spelers, die allemaal een fors aantal centimeters in lengte en breedte met onze spelers verschilden. De schrik zat er bij het begin van de wedstrijd wellicht nog aardig in, want het initiatief lag bij Dongen. Het klassenverschil was aanvankelijk goed te zien. Dongen tikte de bal lekker rond en koos op het juiste moment de aanval. In de vijfde minuut van de wedstrijd kopte zij uit een corner dan ook de 0-1 binnen. Een aantal minuten later zat er zoveel effect aan de bal, waardoor de bal vanaf de rand zestienmeter in het doel zeilde. Sem zat er met zijn vingertoppen nog aan, maar dat was net niet genoeg, 0-2. Daarna begon het langzaam beter te lopen bij de C4. Bij tijd en wijle werd er lekker gecombineerd, maar tot echt grote kansen kwam het niet. Tot vlak voor het einde van de eerste helft. Op aangeven van Ali kreeg Husseyn een prima gelegenheid om op doel te schieten, maar Husseyn kreeg geen controle over de bal en daardoor ging deze mogelijkheid verloren. In de tegenaanval hadden we pech. Dongen zette de aanval over de rechterzijde op en gaf een harde voorzet. Bij de eerste paal stond Carlo klaar om de bal weg te werken, maar tot zijn schrik zag hij dat hij de bal snoeihard in de rechterkruising schoot, 0-3. Door een aantal uitstekende reddingen van Sem werd een grotere achterstand voorkomen.

In de tweede helft bleven we goed meevoetballen met de tegenstander, maar voorin misten we stootkracht. Op de momenten dat Dongen kansen creëerden, hield Sem soms op schitterende wijze, zijn doel schoon. Zo kwam het dat na een kwartier spelen in de tweede helft ons team een corner mocht nemen. Toygun ging achter de bal staan en legde de bal bij de tweede paal op het hoofd van Husseyn. Deze kopte de bal over de doellijn, 1-3. Dongen was toch wel enigszins verrast door deze tegentreffer. Hierdoor kwam het initiatief zelfs bij ons te liggen. Uit een toegekende corner kwam de bal op het hoofd van Youri en hij kopte op doel. De bal werd op de lijn weggewerkt ten gunste van een nieuwe corner, waar helaas geen gevaar uit voorkwam. Sterker nog, in plaats van de aansluitingstreffer, viel de bal aan de andere kant wel in het net. Na een snelle counter werd de bal over de uitkomende Sem gelobt, 1-4. Moegestreden zaten onze spelers erdoorheen. Dat het daarna uiteindelijk nog 1-6 werd deerde niemand eigenlijk meer. Met opgeheven hoofd konden onze spelers het veld verlaten. Ze hadden prima weerstand geboden aan een team wat twee klassen hoger uitkomt en dat ondanks het aantal afwezigen van vandaag.