09-04-2016 SJOvvLBC MB1 – Sc ’t Zand MB1 (0-0)

Vandaag werd onder een heerlijk voorjaarszonnetje voor de 4e keer de wedstrijd tegen SJOvvLBC gespeeld. De vorige 3 edities werden door het zand verloren. Ik was benieuwd wat er van de voorgaande wedstrijden geleerd was. ’t Zand was wederom niet compleet. Kiep is geblesseerd en kan bij het rijtje geblesseerde knieklachten worden toegevoegd. Michelle moest op doel en heeft de laatste weken laten zijn een waardig vervangster te zijn voor Kiep. Melissa kwam weer mee om de gelederen achterin te versterken.

’t Zand begon voortvarend aan de wedstrijd en liet meteen aan SJO zien niet voor de 4e keer te willen verliezen. ’t Zand stond goed, gaf weinig weg en zocht via Mies, Lisanne en Floor regelmatig de aanval. Toch was het oppassen voor de counters van SJO, maar onder aanvoering van Amy stond het achterin goed en werd er weinig tot niets weggegeven. Met een welverdiende ruststand van 0 – 0 werd de kleedkamer opgezocht.

Na rust ging ’t Zand verder waar het de eerste helft was geëindigd. Ze zochten steeds de aanval, maar ook de defensie van SJO stond goed. Naar mate de wedstrijd vorderde zag het er naar uit dat het zou eindigen in een 0 – 0 eindstand. En dat gebeurde uiteindelijk ook. Ondanks een paar goede kansen (die waren er ook voor SJO) was het gelijke spel een terechte uitslag.

Over een paar weken staat de 5e wedstrijd tegen SJO op de kalender, maar nu voor een plaatsje in de kwartfinale voor de beker. ’t Zand heeft nu ervaren dat SJO niet onverslaanbaar is. Maar met wilskracht en overtuiging en een dosis inzet kan via SJO verder gebekerd worden, dat was wel het leermoment van deze wedstrijd.

Nog te vermelden, zonder andere spelers tekort te doen, werd Sarena “Woman off the match”. Volgende week staat de returnwedstrijd tegen Emplina weer op de kalender.
Ook dat beloofd weer een mooie wedstrijd te worden. Ik ben er weer bij. U ook??