10-10-2015 Sc ’t Zand C4 – VV Bavel C4 (12-1)

Dozijn treffers voor Sc ’t Zand C4

Net als afgelopen week, moesten we ook vandaag zonder Renzo spelen. In VV Bavel C4 troffen we een tegenstander, die zich in de middenmoot bevond. Tot op heden slaagden ze er iedere week in om drie treffers in hun wedstrijden te scoren. Desondanks hadden ze pas vier punten uit vier wedstrijden. Een tegenstander om niet te onderschatten. In de wetenschap dat de nummer twee, VV Gilze C4 tegen de nummer drie, VOAB C5, uit onze poule, vandaag tegen elkaar speelden was er dus veel te winnen vandaag.

Al na twee minuten gaf Ali een fraaie voorzet op Husseyn, maar door goed keeperswerk werd een doelpunt voorkomen. Een minuut later gaf onze aanvoerder Lorenzo het goede voorbeeld. Ter hoogte van de middenlijn kreeg hij de bal van Husseyn aangespeeld en hij kon dwars door het hart van de verdediging richting doel lopen. Tja en dan weet je het wel…..1-0. Even later was Dani dicht bij zijn eerste competitietreffer, maar zijn schot ging net over het doel heen. Een kopbal van Lorenzo na een goede voorzet van Luc, ging ook net over. In de 7e minuut volgde de beloning voor Husseyn na een week trainen met de nadruk op scoren. Vorige week kreeg onze aanvaller twee handen vol goede doelkansen, maar wilde de bal er niet in. Vandaag was het anders. Op aangeven van Lorenzo scoorde hij de 2-0. Nauwelijks een minuut later scoorde VV Bavel de aansluitingstreffer na een verdedigingsfoutje aan onze kant, 2-1. Na deze treffer kwam de wedstrijd in evenwicht en waren er kansen voor beide teams. Husseyn kreeg twee goede mogelijkheden maar in beide gevallen voorkwam de keeper een doelpunt. Ook Fernando stond goed te keepen, tweemaal behoedde hij ons team met goede reddingen voor de gelijkmaker van VV Bavel. In de 26e minuut haalde Danny de achterlijn en gaf een goede voorzet op Lorenzo die dit buitenkansje niet onbenut liet, 3-1. Vier minuten later was het wederom Danny die de assist op Lorenzo gaf, 4-1. Toen Lorenzo in de 33e minuut een corner bij de tweede paal rechtstreeks in het doel draaide en de tussenstand op 5-1 bracht was de wedstrijd gespeeld. Nog voor rust kreeg Lars Knippels kans om te scoren, maar met een fantastische redding voorkwam hij het doelpunt voor Lars.

Tijdens de rust werd het team op enkele plaatsen omgezet, om sommige spelers ook eens op een andere positie te laten spelen. Ook na rust ging de C4 verder, waar het aan het einde van de eerste helft was gebleven, namelijk scoren. Lars Knippels gaf een goede dieptepass op Lorenzo die in de linkerhoek raak schoot en daarmee zijn vijfde treffer van de dag scoorde en ons team op een 6-1 voorsprong bracht. Uit een voorzet van Ali kon Lars Knippels dan eindelijk een competitietreffer maken, nadat hij weken achter elkaar daarbij veel pech had. Nu tikte hij de bal bij de tweede paal binnen, 7-1. De ban was gebroken want ook de 8-1 kwam van de voet van Lars Knippels. Uit een vrije trap van Youri tikte hij de bal wederom binnen. Het was sowieso de dag dat spelers die niet zo vaak scoren in een wedstrijd, ditmaal wel succesvol waren. Zo was onze verdediger Lars Vink attent door de bal in de 50e minuut uit een rebound binnen te tikken, 9-1. Daarna was het de beurt aan Ali die uit een voorzet van Lorenzo de bal bij de tweede paal binnenschoot, 10-1. Husseyn schoot daarna op de paal, maar Maarten wist uit de rebound de 11-1 te scoren. Een vrije trap van Luc ging jammer genoeg net voor het doel langs. Ondanks onze ruime voorsprong bleef Fernando attent keepen. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd zag hij een speler van Bavel alleen op zich afkomen. Bavel leek uit de enige kans die ze kregen in de tweede helft te gaan scoren, maar Fernando wist dit te voorkomen. Na een uittrap van Fernando ging de bal in de 34e minuut via Ali naar Husseyn die met zijn treffer het dozijn aan treffers voor de C4 vol schoot, 12-1. Kort daarna floot de uitstekend leidende scheidsrechter Michel Das voor het einde van de wedstrijd.
Met deze uitslag hadden we ons doelsaldo behoorlijk opgevijzeld en de maximale puntenscore uit vijf competitiewedstrijden gehaald. Een prestatie van formaat.

Bij de strijd tussen onze concurrenten VV Gilze en VOAB wist laatstgenoemde met 4-5 te winnen. In de stand betekent dit dat we nu drie punten voorsprong op VOAB hebben en vijf punten voorsprong op de achtervolgers VV Gilze en VV Riel. Volgende week gaat het sprookje hopelijk verder als we thuis tegen VV Rijen C4 spelen.