10-10-2015 SJO vv LBC MB1 – Sc’t Zand MB1

Zaterdag 10 oktober

SJO vv LBC MB1  –  Sc’t Zand MB1(Competitiewedstrijd)

Vorige week werd een magere 3 – 1 zege behaald op het zwakkere Hilvaria. Doelpunten kwamen deze keer van Jikke en 2x Floor. Verder viel er weinig te vertellen over deze wedstrijd.

Vandaag stond er een mooi affiche op het programma. De nr 1 OJC tegen ’t Zand nr 2 van de competitie. Ik toog richting Oirschot en was op de Oude Grintweg het complexje compleet voorbij gereden. Na wat zoekwerk vond ik het complex achter een boerderij. De kantine ging speciaal open voor deze wedstrijd, het bleek de enige wedstrijd te zijn van die dag.

Na het fluitsignaal van de man in het geel werd direct druk gezet op de defensie van OJC. De wedstrijd was nog geen 30 seconden oud en de keepster van OJC kon al gaan vissen. Lisanne was er als de kippen bij, toen de bal terug kwam van de keepster. Zij scoorde beheerst de 0 – 1. Ik ging er eens lekker voor zitten. Helaas kwam OJC al snel terug in de wedstrijd. In de 3e minuut werd zwak verdedigen van ’t Zand afgestraft en werd de bal in de goal gefrommeld achter Joyce. OJC gooide er een schepje bovenop en scoorde 8 minuten later de 2 – 1. Wederom werd er zwak verdedigd en OJC maakte daar dankbaar gebruik van. “t Zand probeerde het wel, maar verloor op de beslissene momenten te vaak de duels. Toch was het Mies die in de 25e minuut ’t Zand terug in de wedstrijd bracht. Een corner van Michelle werd goed afgemaakt door Mies die de stand gelijk trok

2 – 2. Het Zand verzuimde om door te drukken en liet het initiatief over aan OJC. Op slag van rust kwam OJC wederom op voorsprong. Weer werd slap verdedigd, waardoor OJC op een 3 – 2 voorsprong kwam.

Na rust kwam ’t Zand wat beter in de wedstrijd. Helaas kon het niet gevaarlijk worden, want de verdediging van OJC stond goed. En met een paar snelle aanvallers gokte zij voortduren op de counters, die steevast gevaarlijk waren. Dat werd dan ook in de 65e minuut goed uitgevoerd en werd de stand naar 4 – 2 getild. De man in het geel, door F. de K. “koekenbakker” genoemd maakte er wel een potje van. Het was met recht “de week van de scheidsrechter”. De teammanager van ’t Zand werd dan ook verbannen achter de afrastering. Na 15 maanden alle wedstrijden winnend te hebben afgesloten, was daar uiteindelijk het 1e verlies van de MB1 te noteren. Op de overwinning van OJC was verder weinig op af te dingen. Zij wonnen alle duels en waren telkens een stap eerder bij de bal. Om dergelijke wedstrijden weerstand te kunnen bieden, zullen duels gewonnen moeten worden en zal de handelingssnelheid omhoog moeten. En mooie taak voor de trainers Bassie en Adriaan om daar de komende weken aan te werken.