12-09-2015 Sc ’t Zand C4 – TSV Gudok C7 (3-1)

Eerste punten zijn binnen

Na enkele oefenwedstrijden en een bekerwedstrijd begon vandaag de competitie voor ons. We begonnen met een thuiswedstrijd tegen TSV Gudok C7. Op Danny van de Pol na was ons team compleet. Door het uitlopen van de wedstrijd die voor ons werd gespeeld, begon onze wedstrijd vijf minuten te laat.

We schoten uit de startblokken en zetten vanaf het begin van de wedstrijd direct druk op de verdediging van Gudok. Gevolg hiervan was dat we in de derde minuut al van een 1-0 voorsprong konden genieten. Lorenzo mocht ongehinderd door de verdediging heenlopen en schoot de bal langs de keeper. Ons team bleef ook na deze vroeg voorsprong goed voetballen. Een steekbal van Lorenzo op Husseyn ging maar net naast het doel. Dezelfde Husseyn zette goed druk op de linksback van Gudok waardoor hij de bal veroverde en ons team op een heerlijke 2-0 voorsprong kon zetten. Bij de volgende kans was Husseyn opnieuw dicht bij een treffer, maar ditmaal bracht de keeper redding. Bij een van de spaarzame aanvallen in de eerste helft van Gudok, voorkwam Carlo een doelpunt door de bal voor de lijn weg te halen. In het resterende deel van de eerste helft was het Sc ’t Zand C4 wat in de aanval was. Renzo schoot een bal voor het doel langs en Lars Knippels schoot de bal dwars door de touwen van het doel, maar de scheidsrechter was het ontgaan dat de bal wel degelijk via het kapotte doelnet uit het doel verdween. Geen 3-0 voorsprong dus op dat moment, maar dat duurde niet lang. Na een fraai een-tweetje tussen Lorenzo en Husseyn schoot Lorenzo de dik verdiende 3-0 toch binnen. Nog voor rust hadden we een vierde treffer kunnen maken, maar het schot van Lorenzo werd door de keeper met een fraaie redding tot corner verwerkt. We gingen dan ook rusten met 3-0 voorsprong.

Tijdens de rust kregen de spelers dan ook terecht de complimenten. Vol vertrouwen begonnen we dan ook aan de tweede helft, maar we zagen nu een heel ander spelbeeld. Waar de C4 in de eerste helft nog fel op de bal joeg en de tegenstander direct onder druk zette bij balverlies, daar kreeg Gudok in de tweede helft tijd en ruimte om de aanval op te zetten. Waren onze jongens door de lovende woorden in de rust gaan zweven of was het misschien toch de conditie die niet zo goed was als de spelers zelf dachten ? We hadden geluk dat de aanvallers van Gudok hun vizier niet al te scherp hadden staan en de bal naast het doel van Fernando schoten, of dat Fernando door goed op het spel te letten en tijdig uit te komen de aanval onschadelijk kon maken. Buiten een schot van Lorenzo dat naast ging, kon ons team geen noemenswaardige aanval meer op de mat leggen. De tijd tikte gelukkig in ons voordeel weg. In de 20e minuut kreeg Gudok een corner, nadat Fernando de bal met een fraaie redding over de achterlijn had getikt. De corner verdween in het zijnet. Met hangen en wurgen leek ons team de 3-0 voorsprong uit het vuur te slepen. Vier minuten voor het eindsignaal mocht Gudok de welverdiende eretreffer maken. Uit een corner belandde de bal in eerste instantie op de lat, kaatste terug in het veld waarna Gudok alsnog kon scoren, 3-1. Dit was ook de eindstand van deze wedstrijd, waardoor we onze eerste drie punten hebben veroverd.

Volgende week gaan we in Molenschot op bezoek om tegen de plaatselijke voetbalclub hopelijk weer drie punten aan ons totaal toe te voegen.