12-09-2015 Sc ’t Zand D10M – OVV ’67 D2G (1-8)

Na een goede training op vrijdag waar we de nodige positiespel mogelijkheden hadden besproken en uitgevoerd , mochten we op zaterdag aantreden voor onze eerste competitie wedstrijd tegen Ovv 67 D2G.
Zoals gebruikelijk waren we op tijd met omkleden en werd de opstelling verteld en het nodige uitgelegd wat er verwacht werd van de meiden.

Na het beginsignaal deden de meiden wat er gevraagd was en was het de eerste 10 minuten voor Ovv 67 lastig om door onze verdediging heen te komen en als het al lukte stond Suzanne nog in de weg die een goede wedstrijd keepte.
Maar helaas was het ons weer niet gegund en werd er door Ovv 67 gescoord dit omdat ze een paar snelle en behendige spitsen hadden en zij bij rust de 0-7 aan tikte.
In de rust werd weer door de staf de puntjes op de i gezet en vroeg Monica of ze in de achterhoede mocht spelen en dat werd ook gedaan.

En of het gewoonte word ik weet het niet maar de tweede helft waren de meiden van de D10m de betere.
Ze vochten om elke bal op het veld , en was het voor Ovv 67 geen doorkomen aan door een goed verdedigende achterhoede, complimenten daar voor.
Maar dat de meiden nog niet klaar waren zagen we toen Jenica de bal mooi door gaf aan Sterre die op avontuur ging richting doel en van afstand schoot en het net wist te vinden , het eerste doelpunt van de competitie was een feit (1-7) en werd dan ook gevierd door de meiden.
Een paar minuten later kregen we een vrije trap omdat de keeper van Ovv67 de bal vast pakte buiten het 16 meter gebied.
Rosalie was degene die hem mocht nemen en krulde hem mooi om de muur heen en belanden op de paal echt jammer zeker omdat de meiden het verdienden voor de inzet die ze lieten zien.
Maar niet getreurd we bleven door gaan tot Pleun dacht dat ze aan rugby deed en een speler van Ovv67 zo hard onderuit duwde met 2 handen dat ze samen op de grond vielen.

De scheidsrechter kon ook niks anders dan een vrije trap geven die hoog werd ingegeven maar om zeep werd geholpen door Suzanne die hem mooi uit de lucht plukte.
Helaas was het weer Ovv67 die nog een keer scoorde en de 1-8 neerzette en dat was tevens ook de einduitslag.

Als staf zijn we super trots op wat de meiden hebben laten zien , veel inzet en vechten tot de laatste minuut.