12-12-2015 VV Goodluck C2 – Sc ’t Zand C4 (2-4)(B)

Bekeravontuur gaat verder

De laatste wedstrijd van dit kalenderjaar, was er een die er echt om ging. Een bekerwedstrijd tegen VV Good Luck C2. De club uit Raamsdonksveer had door drie overwinningen net als ons team de poulefase overleefd. Ook in de competitie ging het voortvarend. Als de inhaalwedstrijd wordt gewonnen, mag Good Luck zich kampioen in de vijfde klasse noemen. Zonder de geblesseerden Lars Knippels en Maarten van de Werken vertrokken we richting Raamsdonksveer. Door de overvloedige regen van de laatste tijd was het veld aardig soppig, maar de wedstrijd kon wel doorgaan. De sterke en zwakke punten van de tegenstander waren vooraf door onze scout in kaart gebracht en in de kleedkamer werd de tactiek besproken. Na onze warming-up leken we klaar voor de wedstrijd te zijn. Aanvoerder Lorenzo won de toss en koos voor de aftrap. Hierdoor mocht de thuisploeg het veld kiezen en ze kozen ervoor om te blijven staan. Achteraf was duidelijk waarom.

Net als in sommige andere wedstrijden schoot Sc ‘t Zand C4 ook vandaag weer uit de startblokken en na twee minute moest de keeper van Good Luck de bal al uit het doel halen. Een uithaal van Lorenzo zorgde voor een snelle 0-1 voorsprong. Good Luck leek niet onder de indruk en ging direct op zoek naar de gelijkmaker. Het eerste schot vanaf de rechterflank werd nog door Sem gepakt, maar bij de tweede poging schoot de bal onder Sem door in het doel, 1-1. Nu was het weer de beurt aan Sc ‘t Zand C4. Carlo gaf een pass op Husseyn die met een steekbal op Lorenzo hem in scoringspositie zette. Weer werd de verre hoek gevonden en namen we weer een voorsprong in de wedstrijd 1-2. Dit alles vond in de eerste tien minute van de wedstrijd plaats. Daarna brak er een rustigere fase in de wedstrijd aan. Na een snelle uitbraak van Husseyn en een dieptepass op Renzo, die de bal voor de achterlijn niet onder controle kreeg, was het weer gedaan met de rust en golfde het spel op en neer. Een afstandsschot van Youri werd door een verdediger over het eigen doel gekopt en na goed combinatievoetbal van Good Luck kon Sem nog wel zijn hand tegen de bal zetten, maar een doelpunt niet meer voorkomen 2-2. Niet veel later had de thuisclub dé kans om de voorsprong in de wedstrijd te nemen, maar in kansrijke positieve schoten ze voor het doel langs. Het laatste wapenfeit uit de eerste helft was voor ons team. Youri nam een vrije trap, maar de bal ging ruim naast het doel. In de rust bleven we op het veld en kwamen de gastheren ons lekkere warme thee brengen, die ging er met dit weer wel in.
Het gaf de begeleiding ook de gelegenheid om het team weer op scherp te zetten. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd, want na vier minuten in de tweede helft namen we een 2-3 voorsprong. Op aangeven van Youri schoot Jeremy de bal in de verre hoek.

De speelhelft waar we nu op stonden was beduidend beter dan de speelhelft van voor de rust en dit was in het spel van de C4 terug te zien. Een schot van een aanvaller van Good Luck ging eerst nog rakelings over het doel, maar daarna nam de C4 het initiatief in de wedstrijd over. Schoten van Lorenzo warden door de keeper gepakt of gingen over. In de 19e minuut was het wel raak. Luc gaf een dieptepass op Lorenzo en deze ging op avontuur. Hij speelde daarbij een paar tegenstanders uit en rondde de aanval met een doelpunt af, 2-4. Daarna kregen we diverse mogelijkheden om de score verder uit te bouwen. Een dieptepass van Carlo op Lorenzo werd door de keeper gepakt en na een slimme breedtepass van Danny was het “puntertje” van Husseyn een eenvoudige prooi voor de keeper. Dani had pech dat zijn afstandsschot net naast het doel ging. Tien minute voor het einde had Husseyn dé kans om de wedstrijd in het slot te gooien. Na een dieptepass kon hij alleen op de keeper afgaan, maar oog in oog met de keeper lukte het hem niet om de bal langs de keeper in het doel te schieten. Good Luck ging achterin nu één tegen één spelen om in de slotminuten met twee treffers alsnog een gelijkspel uit het vuur te halen en vervolgens te hopen dat het via de penaltyserie zichzelf bij de laatste zestien ploegen kon plaatsen. Sem gooide zich met gevaar voor eigen leven echter verschillende keren op de bal.

Exact na 35 minuten floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en door de 2-4 overwinning zit Sc ‘t Zand C4 nu bij de laatste zestien teams en gaan we begin 2016 de 1/8 finale spelen. Een schitterende afsluiting van een seizoenshelft waarin we toch al niet te klagen hebben. Het eerste goede voornemen voor 2016 is dan ook, doorgaan waarmee we zijn geeindigd, WINNEN !