13-09-2015 Sc ’t Zand VR4 – Best Vooruit VR1 (4-0)

Zondag 13 september 2015
Sc’t Zand Vr4 - Best Vooruit VR1 (Competitie wedstrijd)

Vandaag de eerste competitiewedstrijd thuis tegen Best Vooruit. Wij traden aan met een spelersgroep waarvan de jongste 17 en de oudste speler 20 jaar is en daarmee het jongste vrouwenteam van ’t Zand. Ook de tegenstander had een jong team waarvan de oudste speler 22 jaar is.

Vanaf de aftrap werd er gelijk druk gezet op het doel van Best Vooruit. Natasja was de grote plaaggeest voor de defensie van Best. In de eerste 5 minuten werden 3 kansen helaas niet benut. Wij bleven op de helft van Best spelen en de druk werd opgevoerd. In de 24e minuut was het dan toch raak. Natasja schoot van afstand op doel maar de bal werd uit de 16 weggewerkt door de verdediging, die de bal voor de voeten van Anouk neerlegde. Zij liet zich niet onbetuigd en schoot de bal fraai over de keepster in de verre hoek en tekende voor de 1 – 0.
Na de 1 – 0 kwam Best na de aftrap voor het eerst op onze helft en bleek over een paar snelle voorhoedespelers te beschikken die gevaarlijk doorkwamen. Maar de verdediging stond goed en de rust kon met een 1 – 0 voorsprong worden bereikt.

Wij waren beducht dat die voorsprong niet voldoende was aangezien Best zich niet bij een nederlaag zou neerleggen. Vanaf de aftrap werd meteen de aanval gezocht en in de 1e minuut van de 2e helft was het Diana die op aangeven van Hèléne voor de 2 – 0 zorgde. Daarna golfde het spel heen en weer en waren het Nadine en Indy die hun snelheid goed gebruikte om de aanvallers van Best van het lijf te houden. Ook Alana moest een paar keer reddend optreden, maar echt gevaarlijk waren de tegenstoten niet. Het duurde tot de 80e minuut toen de
3 – 0 viel voor ’t Zand. Sofie (als gelegenheidsspits) scoorde fraai op aangeven door een slimme pass van Diana. Bij ons vloeide de krachten weg en Best probeerde in de laatste 10 minuten het ons nog lastig te maken. Gelukkig gingen ze slordig om met de geboden kansen. In de 85e minuut was het over en uit met Best, want Anouk scoorde de 4 – 0 op aangeven van Natasja.

Al met al een fraaie overwinning. Ondanks de 3 foutjes die in de laatste 10 minuten werden gemaakt, hebben we laten zien dat we 80 minuten gedomineerd hebben. Het team raakt steeds beter op elkaar ingespeeld. Volgende week wacht het hoger aangeslagen Hilvaria uit. Hopelijk kunnen we daar hetzelfde brengen als afgelopen zondag, dan kan de wedstrijd met vertrouwen worden tegemoet gezien.