14-05-2016 Sc ’t Zand MB1 – Emplina MB1 (3-2)

Vandaag stond de uitgestelde wedstrijd Sc’t Zand thuis tegen Emplina op het programma. Ik had uit betrouwbare bronnen vernomen dat ’t Zand niet compleet was en met een combinatie elftal van MB1 en C7M zou aantreden. Ik was reuze benieuwd hoe dit uit zou pakken en toog richting Bijsterveldenlaan om deze wedstrijd te aanschouwen.

Er stond aardig wat wind over het complex, maar om 1245 uur werd er toch afgetrapt door de goed leidende man in het zwart.
In het begin was het even aftasten van beide teams. Toch werd Emplina steeds gevaarlijker en drukte ’t Zand ver terug op eigen helft. In de 8e minuut werd er toch een gaatje gevonden in de verdediging van ’t Zand en mocht Emplina de 0 – 1 scoren. Na deze tegenslag kwam ’t Zand steeds meer in haar spel en probeerde met een paar geplaatste counters Emplina pijn te doen. In de 27e minuut lukte dat ook. Julia liet de gehele verdediging van Emplina de onderkant van haar schoenzolen zien en scoorde fraai de gelijkmaker. Emplina schrok wakker en kwam weer wat beter in de wedstrijd, weliswaar geholpen door de wind in de rug, en wist in de 38e minuut met een goed geplaatste aanval de 1 – 2 te scoren.

In de rust werden de “meisies van Bassie & Adriaan” weer op scherp gezet.
Bij aanvang van de 2e helft werden de afspraken goed uitgevoerd, want Emplina werd vast gezet op eigen helft en kwam daar nagenoeg niet meer uit. In de 60e minuut werd de dikverdiende gelijkmaker gescoord door Maud. Emplina probeerde het nog wel, maar kwam nauwelijks meer over de middenlijn. En mochten ze over de middenlijn komen, kwamen ze Anouk tegen die als een vorstin achterin heerste met de beide backs Nadia en Joyce. In de 76e minuut zette Maud, die ook een goede wedstrijd speelde, ’t Zand op voorsprong. Ze scoorde fraai de 3 – 2 en daarmee tevens de dikverdiende eindstand.
Ik was positief verrast over de aanpassing van de meiden van C7M. Zij deden niet onder voor de andere dames in het veld en hielden zich goed staande. Op basis van de 2e helft was de overwinning dik verdiend.

Daarnaast was het een goede repetitie voor de bekerwedstrijd aanstaande dinsdag uit tegen SJOvvLBC om een plek in de halve finale te veroveren. De meeste meiden die vandaag gespeeld hebben, zullen ook in die wedstrijd aan de aftrap staan.

Ondertussen gaan Bassie en Michelle de transfermarkt op om nieuwe spelers te scouten en te kopen. Met de opbrengst van de verkochte spelers, kunnen zelfs een paar toppers worden binnengehaald. Zodra de namen vrijgegeven worden zal het persbureau u daarover informeren.

Maar eerste rest nog het bekeravontuur waar de MB1 nog alle kansen maakt op de finale. Ik ben er weer bij dinsdagavond om1900 uur in Boxtel.