16-01-2016 Sc ’t Zand B5 – GSBW B3 (4-2)(B)

SC ´T ZAND B5 ONTPOPT ZICH ALS ECHTE CUPFIGHTER.

Na vorige week een zeperd gekregen te hebben tegen zigo stond vandaag de bekerwedstrijd tegen gsbw B3 op het programma,
We waren ondertussen al weer gevorderd tot de 1/8 finales. Na de nodige regenbuien deze week hadden we lekker kunnen trainen op het kunstgras,
zodat we extra gemotiveerd aan de aftrap konden beginnen.
De voorspellingen waren ook vandaag niet gunstig en werd sneeuw en hagel voorspeld en die hebben we gehad ook . (zie de foto´s)

de wedstrijd dan

Vlak voor de wedstrijd tijdens de warming up begon het te hagelen en te sneeuwen. Het veld veranderde in een wit tapijt.
Dat zijn we niet gewend, de meeste, volgens mij niemand, hadden nog nooit een hele wedstrijd op een wit veld moeten voetballen.
De hagel werd ijzig en goed voetbal was moeilijk. Gsbw ging er beter mee om en waren in het eerste half uur sterker als wij.
Gsbw een team dat puur op de counter speelde creëerden vele uitvalkansen bij balverlies van ons.
We hadden zeker de 1ste helft heel veel moeite met het veld. Gsbw kwam dan ook verdiend op een 0-2 voorsprong na een half uur.
We hadden het moeilijk. niet gewend aan de omstandigheden maar wel veel strijd.
Die strijd leverde ons vlak voor rust de 1-2 op via Kevin.

ruststand 1-2

In de rust zijn we naar binnen gegaan en hebben de jongens nog maar eens uitgelegd hoe het er voor stond.
We moesten 2x scoren en hun niet anders lig je er misschien wel uit na penalty's.

de 2de helft.

Dit was er een volgens LOUIS VAN GAAL van another koek. De B5 wilde koste wat koste winnen. Er werd gevochten voor elke meter en men probeerde toch goed te voetballen.
Wat de 1ste helft niet lukte omdat het veld door de hagel en sneeuw stroef was lukte nu wel, er werd harder ingespeeld en gingen op de helft van de tegenstander spelen.
Gsbw kwam er steeds sporadischer uit en de B5 kreeg weliswaar uit de 2de lijn kansen. De 2-2 werd dan ook verdiend gemaakt wederom door kevin.
Maar dit was nog niet genoeg. De pijp raakte leeg bij GSBW en wij gingen door een paar wisselingen binnen het team nog meer druk zetten.
Achterin 1 op 1 en 5 man op het middenveld om zo snel te kunnen storen. De keeper van Gsbw kreeg het drukker en drukker.
De 3-2 viel precies op het goede moment, Met nog zo'n 8 minuten te spelen kopte Kevin de bal keihard binnen na een corner van Daverron.
zo de achterstand was omgezet in een voorsprong. Toch wilde we nog meer, We gingen weer 4-4-2 spelen om achterin iets meer op safe te spelen.
Met nog zo'n 3 minuten te spelen kregen we weer een mooie uitval Bob stuurde Rick weer, die daarop 2 man langs de achterlijn passeerde en bekeken de bal achter de keeper legde 4-2.