17-09-2016 Emplina MO17-1 – Sc ’t Zand MO17-1 (0-14)

Zaterdag 17 september

Competitiewedstrijd Emplina MO17-1   –  Sc’t Zand MO17-1

Voor de eerste competitiewedstrijd togen de meiden van ’t Zand naar Empel om daar tegen het plaatselijke Emplina te spelen. Vorig seizoen werd 1x met 4 – 2 verloren en 1x met 3 – 2 gewonnen. Echter was het de vraag of ze hetzelfde team weer tegen zouden komen.

Nadat ik op het mooie complex een bakkie had gedaan in de kantine toog ik naar veld 6 waar gevoetbald zou worden. Aangekomen bij veld 6 zag ik al dat de meiden van ’t Zand moeite hadden om de bal te controleren. Het was met recht een knollenveld. Volgens mij had boer Harms net de koeien binnen gehaald en hadden mollen bezit genomen van het speelveld. Maar goed, er moest en zou op gespeeld worden.

Vanaf de eerste minuut zocht ‘t Zand de aanval en werd er goed gecombineerd, voor zover het kon op deze knollentuin. Emplina werd in de beginfase van de hoek naar het kastje gestuurd en voordat er goed en wel 18 minuten gespeeld was, stond er al 0 – 6 in het notitieboekje van de man in het zwart. Daarbij opgemerkt dat het mooiste doelpunt van de beginfase, het derde doelpunt, gescoord werd door Senna. Noortje die de corner vanaf links nam, werd meteen op de pantoffel genomen van Senna en verdween snoeihard in de rechterbenedenhoek. De keepster van Emplina zei later dat ze de bal alleen maar hoorde suizen. Voor rust werd nog 2x gescoord en bleef de teller op 8 staan. Noortje die een goede wedstrijd speelde, was bij 5 van de 8 doelpunten betrokken.

Na rust werd meteen de aanval gezocht en scoorde Noortje beheerst de 0 – 9 uit een rebound. Daarna gebeurde er 20 minuten niets. Vele kansen werden gemist en Emplina was niet meer in staat om er nog een wedstrijd van te maken. 12 minuten voor het einde zorgde Lisanne dat de 10 werd vol gemaakt, nadat een bal via de lat was terug gekomen die Anouk had afgevuurd. Eerder was Anouk ook al dicht bij een doelpunt, maar toen stond de paal in de weg. Toch mocht Anouk meedelen in het doelpunten festijn. Want met nog 8 minuten te spelen werd er nog 4x gescoord, waarvan 2 doelpunten van Anouk.

Ondanks de hoge uitslag, werden er mooie combinaties op de mat gelegd die met prachtige doelpunten werd omlijst. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Baronie in Breda op het programma. Ik ben er weer bij U ook??