17-10-2015 Sc ’t Zand B5 – Gloria UC B2 (4-2)

SC ‘T ZAND B5 PAKT DE VOLLE WINST TEGEN GLORIA UC B2.

Na 3 nederlagen op rij werd het wel weer eens tijd voor de overwinning.
Gloria Uc uit baarle nassau moest er maar aan geloven.
Er moest wel gesleuteld worden vandaag aan het team.
Mick (scheenbeen), Roy (schooltrip) ontbraken in de verdediging en terwijl ook daverron al een paar weken last heeft van zijn enkel.
Sjoerd was weer beter na een week ziek en youri lijkt ook weer hersteld van zijn lies.
Met een beetje gepuzzel begonnen we om 14.30 uur aan de wedstrijd.

de 1ste helft

De wedstrijd was vanaf het eerste fluitsignaal van ons. Gloria uc kwam er niet aan te pas en graafde zich in rondom de 16 meter.
Dat is nu eigenlijk niet ons spelletje, onze buitenspelers kwamen naar binnen, wat eigenlijk niet moet, en het werd zo een drukte van jewelste rond de 16 meter.
We kwamen er eigenlijk niet doorheen. Dus werd er geschoten uit de 2de lijn of vanaf de 16 meter lijn.
Na een minuut of 10 probeerde tom de bal te ontfutselen bij een tegenstander, dit ging verkeerd en Tom kwam in een scrimmage waar zijn bovenbeen bij zat.
Einde wedstrijd voor Tom helaas die een echte waardevolle speler is geweest tot nu toe. Balen voor onze ploeg, nog meer blessureleed.
Nog bedankt Wilma van de EHBO voor je hulp.
Na een minuut of 15 deed onze spits Kevin dat maar weer eens en deze keer was het met een pegel vanaf 18 meter raak 1-0.
Eigenlijk hoopte ik dat dit de wedstrijd zou openen maar niks was minder waar. de tegenstander kwam er niet uit en wij bleven maar hetzelfde spelletje spelen.
Stijn deed hetzelfde als kevin 10 minuten later, met een snoeihard schot maakte hij de 2-0 omdat de keeper de bal niet kon verwerken en door zijn hand sloeg.
Dit was ook de ruststand

rust 2-0.

De 2de helft

Ook in het begin van de 2de helft waren we heer en meester en gloria uc kon nog steeds niet goed eruit komen.
Al snel scoorde Kevin zijn 2de vandaag met een prachtige volley joeg hij de bal in de touwen. 3-0.
Kat in het bakkie zou je zeggen zeker nadat Kevin liet zien dat hij een echte spits is.
Een corner van Stijn werd door kevin (zijn 9de) vakkundig binnen gekopt en stond de stand op 4-0.
Tijd om te wisselen. Kevin ging eruit, samen met youri, wat het was hun beurt om te wisselen.
En toen ging het eigenlijk mis er sloop een onzekerheid in en de tegenstander begon sterker te worden, ze zagen dat we wat terugkropen en
ze kregen kleine kansjes waardoor ook de 4-1 erin ging.
Tot overmaat van ramp viel ook Daverron nog uit (enkel). we kregen problemen achterin.
Toch kregen we nog een grote kans. Stijn schoot van afstand nog maar eens, de keeper kon ook dit schot niet keren en liet de bal los.
Rick was er snel bij maar schoot de bal helaas in de handen van de keeper.
Een minuut of 5 voor tijd kreeg gloria uc nog een terechte penalty na een sliding werd naast de bal ook de speler geraakt.
die werd benut en werd de eindstand 4-2.