17-10-2015 Sc ’t Zand C4 – VV Rijen C4 (9-1)

Net geen dubbele cijfers

Met de thuiswedstrijd tegen VV Rijen op het programma, stond alweer de zesde competitieronde voor de boeg. Ofwel we zijn halverwege de competitie. Tegenstander VV Rijen zag zichzelf terug op een tiende plaats op de ranglijst. Zonder arrogant te zijn, maar tegen een team wat zich op die positie bevind kun je eigenlijk alleen maar verliezen. Win je dan zegt iedereen achteraf dat was te verwachten en bij alle andere resultaten loop je schade op. Afgelopen week was er veel op positiespel getraind, omdat de verwachting was dat we de tegenstander daarmee pijn konden doen.
Vanaf het begin van de wedstrijd hield VV Rijen de ruimtes klein en omdat de C4 spelers nalieten om combinatievoetbal te spelen, liepen ze zich vast op hun tegenstanders. Het liep dus niet zoals verwacht. De coaches probeerden met de nodige aanwijzingen het tij te keren, maar aanvankelijk wilde dit niet vlotten. In de 8e minuut werd de ban gebroken toen Lorenzo op aangeven van Danny de 1-0 scoorde.

Ook na deze voorsprong liep het niet van een leien dakje. Het was dat Lorenzo in de 11e minuut de bal na een matige uittrap van de keeper opving en direct op Husseyn passte die met buitenkantje links de 2-0 binnentikte. Sprankelend was het echter allerminst. Na ruim een kwartier kwam er eindelijk een fraaie aanval over meerdere schijven. Via Youir, Lorenzo en Husseyn kwam de bal voor de voeten van Danny. Die aarzelde niet en schoot de 3-0 binnen. Uit een voorzet van Lorenzo schoot Ali met een hoog schot op doel, maar de keeper wist de bal nog tegen te houden. Ook Maarten zag de keeper op zijn weg, nadat Husseyn goed druk op de verdediging uit Rijen had gezet. Pas in de 25e minuut wist onze tegenstander voor de eerste maal op ons doel te schieten. Fernando ving de bal echter rustig op. Het was wel de opmaat naar meer druk van onze gasten en aanvallender ingestelde speelwijze. Door een misverstand in onze verdediging tussen Lars Vink en Fernando kon de Rijense aanval profiteren en de bal in het doel schieten, 3-1. Nadat een vrije trap van Youri nog naast het doel ging, gaf aanvoerder Lorenzo even later het goede voorbeeld. Door onze verdediging werd een schot van Rijen geblokt, Lorenzo pikte de bal op en stak over de middenlijn. In volle draf ging hij op de keeper af en scoorde de 4-1. Vlak voor het rustsignaal voorkwam Fernando met twee goede reddingen dat VV Rijen kon scoren.

Tijdens de rust gaven de coaches aan wat er goed en fout ging. Gelukkig zagen de spelers ook in dat er in de tweede helft uit een ander vaatje moest worden getapt. Toch kwam het eerste gevaar in de tweede helft van de gasten. We hadden geluk dat de spits van Rijen niet meeliep, waardoor de voorzet van de rechterflank in niemandsland belandde. Husseyn bracht in de 6e minuut na rust op aangeven van Lorenzo de tussenstand op 5-1. In de tien minuten daarna bouwde de C4 de voorsprong vakkundig uit naar 8-1. Eerst was het Renzo die in de linkerbovenhoek raak schoot. De zevende en achtste treffer waren identiek aan elkaar, alleen de doelpuntenmakers waren anders. Lorenzo en Luc schoten beide de bal in het dak van het doel. Even later hervatte Lorenzo het spel met een ingooi en kreeg direct de bal van Renzo teruggekaatst. Onze spits ging op avontuur en schoot de 9-1 binnen. Daarna gingen we op jacht naar de dubbele cijfers, maar de tiende treffer voor ons team viel jammer genoeg niet meer. Renzo had pech dat zijn schot met de vingertoppen van de keeper uit het doel werd getikt en uit een voorzet van Lars Knippels dacht Ali, de kleinste speler op het veld, de bal op doel te koppen, maar hij miste de bal. Eindstand derhalve 9-1, drie puntjes erbij en weer aan het doelsaldo gewerkt.

Al met al een prima resultaat al was het spel vandaag niet altijd even goed.
We gaan nu een spannende fase in. Volgende week moeten we van TSV Gudok winnen om de volgende ronde in de beker te bereiken. In de weken daarna treffen we in de teams van VV Gilze, GSBW, Riel en Bavel de nummers 3,4.5 en 6 nog. Tussendoor spelen we thuis tegen staartploeg Viola. De komende weken valt er dus nog veel te winnen, maar zeker ook te verliezen.