19-03-2016 Zwaluw MB1 – Sc’t Zand MB1 (2-4)

Zwaluw VFC MB1 - Sc’t Zand MB1 ( Competitiewedstrijd)

Vandaag mocht ’t Zand voor de 4e keer aantreden tegen Zwaluw VFC in Vught.

Vrijdagavond moest Kiep afhaken ivm een knieblessure, hierdoor moest er geschoven worden binnen het elftal en kwam Michelle als keepster uit de hoge hoed van de coaches Bassie & Adriaan. Jaimy, Esmee, en Melissa, maakte het elftal compleet.

Gezien het spelbeeld van de afgelopen weken, blaakte iedereen binnen ’t Zand van het zelfvertrouwen. Ik klom in een boom langs de korte zijde van het veld om een goed uitzicht te krijgen. Voordat ik de boom inklom, had ik het idee dat het veld er als een biljartlaken uitzag, maar boven gekomen leek het meer op een maanlandschap dan een voetbalveld. De man in het zwart floot voor aanvang van de wedstrijd en meteen was te zien dat de bal alle kanten opstuiterde. De vraag was hoe ’t Zand controle kon krijgen over de bal, aangezien zij gewend zijn om op kunstgras te spelen. Gezien de eerder resultaten beschikt ’t Zand over een aantal technisch begaafde spelers en had al snel controle over de wedstrijd. Zwalu kon zich alleen beperken tot het hanteren van de lange bal en hopen dat hun snelle spitsen hier wat mee konden. Omdat ’t Zand van de vorige 3 wedstrijden had geleerd, zouden ze vandaag niet diezelfde fouten maken als toen. Zwaluw is een echte counterploeg, maar deze keer had ’t Zand daar een antwoord op. De meiden van ’t Zand combineerde naar hartenlust en dat resulteerde in de 15e minuut in een 0 – 1 voorsprong. Lisanne kon uithalen op het doel van Zwaluw, maar Mies was er als de kippen bij toen de keepster van Zwaluw de bal niet onder controle had. Zij knalde wel raak en was het 0 – 1 voor ‘t Zand. Gezien het spelbeeld was dat zeer verdiend. Zwaluw probeerde steeds de lange bal te versturen, maar de verdediging gaf weinig tot niets weg. Vaak zag het er gevaarlijker uit dan het was. Michelle had dan ook weinig te doen omdat Zwaluw ver van het doel werd gehouden. In de 30e minuut was het wederom raak. Lisanne scoorde fraai de 0 – 2 op aangeven van Annemay. Tot aan de rust werd de wedstrijd gecontroleerd uitgespeeld. De 2e helft was nauwelijks begonnen of Mies mocht vanaf 11 meter de keepster van Zwaluw onder vuur nemen, nadat er binnen de 16 meter hands was gemaakt door Zwaluw. Mies faalde niet en scoorde beheerst de

0 – 3. De wedstrijd was eigenlijk gespeeld. In de 55e minuut was de concentratie even weg bij een corner van Zwaluw. Een speelster van Zwaluw kreeg zoveel vrijheid dat zij de bal ongehinderd achter Michelle kon koppen. Maar ’t Zand veerde weer op en kreeg in de 70e minuut ook een corner. Lisanne slingerde de bal fraai in het strafschopgebied en Floor wist wel raad met dit buitenkansje en schoot ’t Zand naar de dikverdiende 1 – 4. In de slotfase werd dan een counter van Zwaluw niet goed verwerkt en konden zij alsnog toeslaan en werd de eindstand op 2 – 4 bepaald.

Al met al een verdiende overwinning voor de meiden van ’t Zand. Over 2 weken volgt de thuiswedstrijd tegen Best Vooruit en moeten er wederom 3 punten gepakt kunnen worden. Voor de rest wenst ik u namens de redactie een “Zalig Pasen” en gaan de tulpen dit jaar weer naar Rome.