1e overwinning in 1e klasse

Onze vaandeldragers hebben vanmiddag een historische overwinning in de 1e klasse geboekt. Schijndel/DeWit werd maar met liefst 4-1 naar huis gestuurd.
In de eerste helft was het nog aftasten en waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. De beste mogelijkheid had Kevin van Assouw, die zich knap losdraaide van de verdedigers. Zijn schot raakte jammer genoeg de paal. In de tweede helft zagen we een ander Sc 't Zand. De schroom werd  afgeworpen en met sprankelend voetbal werden de duimschroeven bij de uit de hoofdklasse gedegradeerde plaatselijke trots aangedraaid. Onur Ulusan beloonde zijn ploeg in de 63e minuut met een eenvoudige intikken: 1-0.
Twee minuten later was het al 2-0 door Daan van Hal. De Rood-Witten  waren heer en meester. Het thuispubliek kwam aan haar trekken en Onur en Daan scoorden allebei hun tweede treffer: 4-0.
Helaas kwam Schijndel door een verdedigingsfout terug tot 4-1, maar dat mag de pret niet drukken.
Een fantastische prestatie. Sc 't Zand 1 heeft de 1e overwinning in de 1e klasse in de boeken geschreven: Sc 't Zand - Schijndel 4-1.
Wie had dit tien jaar geleden kunnen denken?
Spelers en begeleiding van harte proficiat! Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen WSC uit Waalwijk. Met deze spelopvatting, inzet en beleving, kan dit een mooi weekend worden.
Het gevoel dat ik vandaag heb is in 1 woord te omschrijven: TROTS!