20-02-2016 Sc ’t Zand C4 – Right ‘Oh C2 (0-7)

Dramatisch

Vandaag stond de eerste thuiswedstrijd uit de voorjaarscompetitie op het programma. In tegenstander Right ‘Oh afkomstig uit Geertruidenberg troffen we een opponent die net als wij in de afgelopen najaarscompetitie kampioen was geworden. Enig verschil was dat Right Óh zijn eerste wedstrijd vorige week met 0-2 van Madese Boys won en wij met 5-1 tegen Boeimeer onderuit gingen. Op voorhand dus een gelijkwaardige tegenstander, waartegen we mogelijkheden zagen om de eerste punten uit de competitie bij te schrijven. Vanwege ziekte moest Dani de wedstrijd helaas aan zich voorbij laten gaan.

De wedstrijd verliep in het eerste kwartier precies zoals verwacht, beide teams waren volledig aan elkaar gewaagd. Buiten een schot van de bezoekers, wat voor het doel langs ging, waren er weinig kansen te noteren. In de 17e minuut gaf de goed spelende Carlo een prima dieptepass op Denzel, die in zijn jacht op een doelpunt op de keeper stuitte. Naar later bleek was dit het enige gevaarlijke moment voor Sc ’t Zand in de eerste helft. Vanaf dat moment was het Right ‘Oh wat de wedstrijd bepaalde. Over de rechterflank werd menig aanval opgezet, waarbij onze verdedigers de grootste moeite hadden om de tegenstander af te stoppen. Bij een van deze aanvallen kaatste de bal via de binnenkant van de paal in het doel, 0-1. Een minuut later had het al 0-2 kunnen zijn, maar door goed keeperswerk van Sem werd dit voorkomen. Een paar minuten later moest Sem alsnog de bal uit het net oprapen. Nadat een corner van ons door Youri in de handen van de keeper werd gekopt, hervatte deze met een verre uittrap snel het spel. In de counter werd de bal in de rechterhoek ingeschoten. Nadat een aanvaller van Right ‘Oh de bal eerst nog over het doel van Sem had gekopt werd het op slag van rust zelfs nog 0-3 uit een voorzet van wederom de rechterflank.

In de rust werden de spelers flink toegesproken en hoopte we dat we het tij nog konden keren. Helaas mocht dit niet baten. Met een tegendraads schot werd het al in vroeg in de tweede helft 0-4 en keken we tegen een onmogelijke opgave aan. Denzel probeerde het nog met een schot wat door de keeper werd gepakt en een schot van Mohamed verdween over het doel. Door goed keeperswerk werd een schot van Mohamed kort daarna uit de linkerhoek getikt. Aan de andere kant was het na slordig uitverdedigen van onze kant weer wel raak, 0-5. Dat vervolgens de zesde en zevende treffer nog vielen, was alleen goed voor de statistieken. Dit was wellicht de slechtste wedstrijd van de C4 dit seizoen. Komende dinsdag de neuzen maar eens allemaal dezelfde richting op zetten en wellicht komt volgende week zaterdag dan de ommekeer.