21-11-2015 Sc’t Zand MB1 – SJO vvLBC MB1 (2-3)

Zaterdag 21 november
Sc’t Zand MB1 – SJO vvLBC MB1(Competitiewedstrijd)

Vandaag stond de returnwedstrijd gepland tussen de nr 2 SJO en nr 3’t Zand. De vorige wedstrijd ging kansloos verloren met 4 – 2. De lering van die wedstrijd dat ’t Zand op alle fronten werd afgetroefd. Echter de laatste weken heeft ’t Zand de stijgende lijn weer te pakken. Ik was benieuwd hoe ’t Zand vandaag SJO ging bestrijden.

Om half 3 werd op veld 2 gefloten voor aanvang wedstrijd door de dame in ’t zwart.

’t Zand zocht meteen de aanval en zette SJO met de rug tegen de muur. De druk op het doel van SJO nam toe, echter stond een goede keepster een aantal doelpogingen van ’t zand in de weg. In de 22e minuut kwam SJO even onder de druk uit, counterde goed en geheel tegen de verhouding werd de 0 – 1 gescoord door  “Janneke” op aangeven door “Jip”. ’t Zand zette de schouders er weer onder en voetbalde zich weer naar de helft van SJO. In de 32e minuut kwam de verdiende gelijkmaker. Michelle mocht op rechts een corner nemen en legde de bal bij de eerste paal waar Lisanne (wie anders) als een “duveltje uit een doosje” bij de eerste paal opdook om de gelijkmaker binnen te schieten 1 – 1. Vlak voor rust kopte “de parel van het zuiden” Elaisha, wederom uit een corner van Michelle, vol op de lat. Vol vertrouwen zochten de meiden van Bassie & Adriaan de kleedkamer op.

De 2e helft was SJO fanatieker. De duels werden scherper en SJO ging op het randje spelen. Hier had ’t Zand toch wel wat moeite mee, want in de 48e minuut werd wederom via de counter door “Janneke”  de 1- 2 gescoord. Omdat iedereen binnen ’t Zand wist wie Janneke is, was niemand bij machte deze messcherpe spits van SJO af te stoppen. Toch bleef ’t Zand geloven op een goede afloop. De schouders werden gerecht en de strijd werd aangegaan. De meiden van ’t Zand bleven aanvallen en zochten naar de opening in de goede defensie van SJO, maar die stond als een huis. Maar ook in de 2e helft moest de keepster van SJO regelmatig handelend optreden. En in de 71e minuut kwam voor de 3e keer in de wedstrijd SJO weer onder de druk uit van ’t Zand en counterde (wederom via Janneke) naar de 1 – 3. ’t Zand legde zich er nog niet bij neer want perste er een heus slot offensief uit. SJO kwam er niet meer uit. In de laatste 9 minuten werd de bal van de lijn gehaald, redde de keepster met fraai reddingen en werd de lat nogmaals geteisterd. In de 80e minuut was de keepster van SJO kansloos op de inzet van Floor, die met een afstandschot de 2 – 3 binnen schoot. SJO mocht nog aftrappen. ’t Zand veroverde de bal en perste er nog 1 aanval uit die eindigde wederom op de lat. Zo ging een enerverende wedstrijd alsnog verloren voor ‘t Zand.

‘t Zand heeft ook in deze wedstrijd laten zien persoonlijke duels te willen winnen. Er werd op alle fronten strijd geleverd en dat is goed voor de ontwikkeling van de huidige MB1. Daarentegen was te zien dat SJO al een stapje verder is (2e jaars B) en zijn de leermomenten uit dergelijke wedstrijden beter dan makkelijker te winnen wedstrijden.

As zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Bergeijk (zijn inmiddels kampioen van de hoofdklasse) op het programma. Vorig jaar werd Bergeijk nog door de MB1 met 0 – 4 uitgeschakeld in de kwartfinale van de beker, dus Bergeijk wil zeker iets recht zetten. Beloofd weer een pittige wedstrijd te gaan worden voor de meiden van ’t Zand.