23-04-2016 Sc ’t Zand B5 – Essche Boys B1 (9-2)

SC ´´T ZAND B5 DOLT MET ESSCHE BOYS B1 9-2,

Vandaag de voorlaatste wedstrijd van deze competitie. Tegenstander was Essche boys B1 uit Esch.
Zij stonden in de onderste regionen van onze poule maar haalden de laatste weken toch leuke uitslagen tegen de betere teams uit onze competitie.
We misten vandaag Rody, en Ivo. In de warming up kwam daar nog Bas bij wegens een handblessure.. Kai werd zijn vervanger in de goal,
Hulp kregen we vandaag van Rick Voermans en Rutger Huitema van de B4.

De 1ste helft.

Vanaf de aftrap was het onze wedstrijd. We waren vanaf het begin de betere ploeg.
Het zou onze beste wedstrijd van het seizoen worden, niet alleen vanwege de uitslag maar ook vanwege het vertoonde spel
We wilden het spel maken en werden ook al vrij snel gevaarlijk en gingen al snel op hun helft spelen.
In de 11e minuut soleerde Rick Voermans door de complete verdediging van hun heen en scoorde de 1-0,
Essche boys kwam er eigenlijk niet aan te pas op wat kleine speldenprikjes na.
In de 20 e minuut werd het 2-0 na een mooi afstandsschot van Stijn die de bal mooi in de kruising legde.
Meteen vanaf de aftrap ging het even mis in de verdediging en werd het 2-1 nadat een speler van Essche boys alleen voor de keeper kwam en er deze behendig in legde,
Maar we waren niet uit het veld geslagen en gingen weer verder in de aanval Rick Voermans maakte er vlak voor rust nog 3-1 van maar doordat er even weer een
kleine onachtzaamheid was werd het toch nog 3-2 vlak voor rust,

Ruststand 3-2,

De 2de helft was een ander verhaal. we gingen achterin met 3 man spelen en met een versterkt middenveld probeerden we nog meer druk te zetten.
Er werd nog dieper gespeeld en het werden 40 minuten waarbij de ene goal nog mooier was als de andere en als we de gemiste kansen erbij telden hadden we
er vandaag 15 tot 20 gemaakt. De 4-2 werd gemaakt door Rutger. de 5-2 door Rick Tijs,
De 6-2 werd gemaakt door Stijn door een mooie stift over de keeper.
De 7-2 kwam ook van de voet van Stijn die daarmee een hattrick achter zijn naam mocht schrijven,
De 8-2 werd gemaakt door Rick Tijs die keurig afwerkte na een voorzet van Stijn,
Ook Rick Tijs maakte in deze wedstrijd een hattrick. Hij scoorde namelijk de 9-2,
Als je dan weet dat we nog een penalty gemist hebben door Youri en dat Daverron de lat keihard raakte en de diverse keren
dat hun keeper er tussen zat had de uitslag veel hoger kunnen en moeten zijn.
Maar het was een mooie pot met leuk voetbal van onze kant en een mooie goede en zeer verdiende ruime uitslag,
Helaas kreeg Mareno een rode kaart, zonde was niet nodig geweest, maar wel een terechte.

Rick Voermans en Rutger Huitema bedankt voor het meespelen.