24-10-2015 Sc’ t Zand MB1 – Emplina MB1 (1-3)

Sc’t Zand MB1 – Emplina MB1 ( Oefen wedstrijd)

Op deze mooie herfstdag had het Zand MB1 een oefenwedstrijd geregeld tegen Emplina.

Ergens had ik in mijn gedachte dat ’t Zand eerder tegen Emplina speelden, toen ook vriendschappelijk. Ik dook mijn archief in en idd kwam ik een verslag tegen van deze wedstrijd, gespeeld op 07 februari van dit jaar (zie website van ’t Zand onder verslagen). Emplina was toen de eerste (en later ook de laatste)  tegenstander die het de MB1 lastig maakte. De MB1 won toen wel met 3  - 0 door doelpunten van Sanne (binnen 10 seconden), Elaisha en Michelle, maar Emplina liet toen al zien dat het een degelijk voetballende ploeg was. Vandaag stond er een heel andere MB1. Alleen Floor en Michelle maakte toen deel uit van dat team.

Vandaag stond er dus een heel andere MB1 en ook nog eens met 3 invalsters van de MB2 met prachtige namen zoals Charmaine,  Cheyenne en Melissa.

Toen ik bij het speelveld aanwam, viel ik over mijn schoenveters van verbazing. Ik wreef nog 1 maal door mijn ogen, maar ik zag het toch goed. Trainer Adriaan stond in het veld als scheidsrechter. Was het zo hopeloos gesteld bij ’t Zand dat er geen scheidsrechters meer waren? Alleen de opperbaas van de mannen/vrouw in het zwart weet het antwoord.

Na het fluit signaal zocht Emplina meteen de aanval en na 2 minuten was Joyce (keep) kansloos op de inzet van Emplina en was de 0 – 1 een feit. ’t Zand probeerde het wel, maar had haar handen vol aan het middenveld van Emplina, wat er degelijk uitzag. Echt gevaarlijk werd ’t Zand niet, maar Emplina wel. In de 30e minuut was het wederom raak en werd het 0 – 2.

In de rust waren er wat omzettingen en trainer Bassie gaf nog wat tactische tips mee.

In de 3e minuut van de 2e helft werd een vloeiende aanval van ’t Zand knap afgerond. Mies en Floor vonden elkaar en maakte Floor op een schitterende wijze de 1 – 2. “t Zand speelde veel beter als voor rust. Er werd nagenoeg de gehele 2e helft op de helft van Emplina gespeeld. Michelle speelde sterk, maar de lat voorkwam de gelijkmaker. 't Zand verdiende de gelijkmaker. (werd ook aangegeven door de technische staf van Emplina).

Je zag dat de meiden van de MB1 op hun tandvlees liepen. Zij konden echter niet meer voorkomen dat in de laatste minuut Emplina nog 1 maal een counter kon plaatsen en de 1 – 3  gescoord werd, waarbij Joyce besefte dat een doel wel heel erg groot is.

Volgens de technische staf van de MB1was er “al met al” een leerzame oefenwedstrijd gespeeld. Als de MB1, zeker op basis van de 2e helft met dezelfde inzet en passie speelt, volgende week uit tegen Zwaluw, dan is het zeker niet kansloos en kan er weer omhoog gekeken worden naar de ranglijst. Want dat deze meiden kunnen voetballen, zijn de trainers en ik van overtuigd.