25-05-2016 Sc ’t Zand MB1 – VV Bergeijk MB1 (2-0)(B)

In verband met het meisjes toernooi van ’t Zand a.s. zaterdag, kon de thuiswedstrijd in de halve finale van de beker geen doorgang vinden en werd deze verplaats naar woensdag 25 mei. Het was een heerlijke lente avond en lekker weer om te voetballen.
Bergeijk was de tegenstander van vanavond. Ik mocht bij de wedstrijdbespreking aanwezig zijn, maar moest mijn telefoon inleveren bij de strenge Teammanager F. de K. van ’t Zand. De trainers Bassie & Adriaan hadden een gedegen strijdplan voorbereid, want de vorige ontmoeting 4 weken geleden werd met 4 – 0 kansloos verloren van de huidige kampioen van Zuid 1. Bergeijk is een goed voetballende ploeg en weet goed gebruik te maken van de ruimte die wordt weggegeven. Dat mocht vanavond dus niet gebeuren. Met pijltjes, poppetjes en kleurtjes werd er van alles op het bord gekalkt. Ik snapte er geen kokosnoot van, maar de meiden van Bassie & Adriaan kennelijk wel en daar ging het tenslotte om.

Om 19.45 uur werd er onder leiding van “The lady in black” Diana afgetrapt. Bergeijk nam meteen het initiatief en drong ’t Zand terug op eigen helft. Het eerste kwartier vielen er een paar kansen te noteren voor beide teams. ’t Zand had het vizier nog niet op scherp staan en de strijd werd verder op het middenveld gestreden. Maar na een kwartier kwam ’t Zand een beetje los en zocht wat vaker de combinatie. Al voetballend kwamen ze in de 18e minuut in de 16 meter van Bergeijk die niets anders konden doen dan de bal tot corner verwerken. Na 3 corners op rij viel de bal deze keer goed voor Floor. Zij bedacht zich niet en scoorde fraai de 1 – 0. Nu was het zaak om de boel achterin dicht te houden. Want Bergeijk heeft een aanvoerder die niet alleen snel is, maar ook nog eens goed kan voetballen. In het begin had ’t Zand daar geen antwoord op en offerde Janne op aan die speelster. Ondanks dat Janne alle zeilen bij moest zetten, kwam de aanvoerster zelden voor Michelle. Toch was het oppassen geblazen. Iedereen snakte naar de rust, want het tempo lag hoog en dat kostte voor sommige meiden veel energie.

In de rust werden hier en daar wat pijntjes weggenomen en energie getankt. Bassie & Adriaan hadden weinig toe te voegen, behalve dan dat de eerste 10 a 15 minuten ongeschonden door gekomen moest worden. Er moest per speler 110% gegeven worden om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen.

Bij het fluitsignaal van de 2e helft stoof Bergeijk meteen naar voren om iets te forceren. Gelukkig was Michelle bij de les en voorkwam zij de gelijkmaker. Bergeijk werd sterker en speelde een betere 2e helft. Achterin stond het niet goed na een aantal toegepaste wissels.
Toch scoorde in de 52e minuut, geheel tegen de verhouding in, ’t Zand de 2 – 0.
Sterre was sterk ingevallen en speelde weer de “sterre” van de hemel. Met de snelle Julia voorin die als een duvel uit het doosje was gekomen, pakte de bal op, zag Sterre vrij staan die fraai kon scoren. Alles wat ’t Zand een warm hart toedraagt sprong een gat in de lucht en slaakten een strijdkreet van opluchting. Maar er was nog ongeveer een half uur te spelen en de wedstrijd zat zeker nog niet op slot, want Bergeijk gaf niet op en was nadrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer. Maar Michelle die inmiddels was bekomen van alle zenuwen, speelde een puike wedstrijd en hield goed stand. Met nog 10 minuten te gaan raakte Michelle geblesseerd door een knietje in haar dijbeen, maar ondanks de pijn wist ze niet van wijken en hield tot het einde van de wedstrijd de 0.
In de slotfase wist ’t Zand nog 2x de dwarsligger te teisteren. Na het laatste fluitsignaal stoof iedereen het veld op om de moegestreden meiden te feliciteren. Met bloed, zweet en tranen werd met 2 – 0 van Bergeijk gewonnen en was de finale een feit. Voor 3 spelers en Bassie & Adriaan en TM F. d. K. is het een herhaling van vorig seizoen, toen ook de finale gehaald werd en zelfs gewonnen. Chapeau Bassie & Adriaan en felicitaties namens de redactie aan jullie meiden en F. d. K. Top gespeeld.

De finale zal gespeeld worden op 04 juni op het complex van Jeka (Breda) en de wedstrijd begint om 11.30 uur onder leiding van een arbitraal trio van de KNVB.
De tegenstander wordt de winnaar van de wedstrijd Smerdiek MB1 – Papendrecht MB1, Kom allen naar het complex van Jeka om het rondtrekkende circus van Bassie & Adriaan met hun meiden nog 1x te zien schitteren.