26-03-2016 Sc ’t Zand C4 – Madese Boys C4 (4-7)

Korfbal-uitslag

Onder een heerlijke voorjaarszon speelden we vandaag ons inhaalduel tegen Madese Boys C4. Omdat deze club ook een rood shirt als tenue heeft, speelden wij vandaag in het blauw. Voor aanvang van de competitie werd deze tegenstander op basis van de resultaten in de najaarscompetitie als sterkste bestempeld. Het team uit Made behoort op dit moment zoals verwacht inderdaad tot de betere ploegen in onze poule, de huidige derde plaats op de ranglijst was daar het bewijs van. Husseyn heeft nog altijd last van een virus-infectie, waardoor hij ook vandaag ontbrak. Een van onze leiders, Sjoerd, moest werken. Zijn plaats langs de zijlijn werd door Patrick overgenomen. Onder leiding van de uitstekend fluitende scheidsrechter Henk van Boxtel, begon de wedstrijd na een minuut stilte ter nagedachtenis van de vreselijke gebeurtenissen eerder deze week in Brussel en het overlijden van Johan Cruijff.

De eerste kans die onze gasten kregen werd direct verzilverd. Vanaf de rechterkant van het veld werd de bal voorgezet, waar Fernando de bal eenvoudig leek op te vangen, maar de bal had kennelijk zoveel effect dat Fernando de bal in eigen doel sloeg, 0-1. Een minuut later werd de voorsprong voor Made verdubbeld, toen de bal vanaf de rechterkant werd voorgezet en bij de tweede paal in het doel werd gelopen, 0-2. Toen nog binnen het kwartier Madese Boys zelfs naar 0-3 uitliep, doordat een aanvaller helemaal vrij werd gelaten, leek Sc ’t Zand op weg naar een uiterst pijnlijke uitslag. De eer werd gered toen Mohamed vanaf de rechterkant een voorzet op maat aan Denzel gaf, die de bal daarna achter de keeper schoot. Vervolgens kreeg Madese Boys twee dotten van kansen om de score verder te verhogen, maar de lat en de paal voorkwamen dit. Desondanks wist Madese Boys in de eerste helft nog tweemaal te scoren en naar een 1-5 tussenstand uit te lopen. Na wederom een goede combinatie tussen Mohamed en Denzel, kreeg de score een aanzienlijker aanzicht, 2-5. Toen Youri de bal uit een vrije trap recht in het midden van de goal binnenschoot, was het plotseling weer een echte wedstrijd, 3-5.

In de slotfase ging een schot van Denzel nog rakelings voor het doel van de tegenstander langs, maar het geloof bij Sc ’t Zand was terug.
Direct na de rust verkleinde Sc ’t Zand de achterstand nog meer. Luc gaf een fraaie dieptepass op Denzel die zijn derde treffer van de dag scoorde, 4-5. De tegenstander werd zenuwachtig en Sc ’t Zand rook zijn kansen. De gelijkmaker wilde echter niet vallen. Het geluk was niet aan onze zijnde, toen Madese Boys uit een corner de bal op de paal schoot en uit de rebound alsnog kon scoren, 4-6. Sc ’t Zand gaf zich niet gewonnen, maar kwam nog maar moeizaam tot het creëren van kansen. Denzel en Mohamed werden fel op hun huid gezeten en kregen dubbele dekking. De wedstrijd kroop naar het einde. Bij een van de aanvallen van de gasten werd Sem op snelheid geklopt. Omdat Fernando te ver voor zijn goal stond was de zevende treffer voor Madese Boys een feit, 4-7. Kort daarna bracht Mohamed de spanning bijna weer terug, maar zijn inzet werd van de doellijn gehaald. Even later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Ondanks deze nederlaag blijven we keurig in de middenmoot staan. Volgende week krijgen we Raamsdonk op bezoek.