26-09-2015 Audacia E1 – SC ’t Zand E2 (14-3)

Competitie wedstrijd, s.v. Audacia E1 / SC ‘t zand E2

Lekker uitgeslapen op deze mooie zaterdagochtend, stond onze derde competitie wedstrijd als E2 op het programma.
Vandaag moeten we tegen Audacia E1, een tegenstander die gezien zijn vorige wedstrijden kansen zou moeten geven op een goed resultaat.
Onze verwachting is dat als we vol aan de bak gaan we punten moeten kunnen pakken hier.

Nadat we om 10:30 ons verzameld hebben bij Audacia is het tijd om naar de kleedkamer te gaan.
Onze boys zijn erg onder de indruk van de voorzieningen op de locatie.
Na de warming-up begint om 11:15 uur de wedstrijd, aan het weer zal het niet liggen vandaag.
Prima voetbal weer, de supporters genieten van het lekkere zonnetje.

Vanaf het eerste moment is wel duidelijk dat we een goede tegenstander hebben die vanaf het begin meteen vol op de aanval gaat en heel goed positie voetbal speelt.
Net als in de voorgaande wedstrijden hebben we moeite om onze posities vast te houden en niet echt scherp en fel zijn in onze acties.
We hebben het verdedigend heel moeilijk en maken onnodige fouten dit begint al meteen vanaf de eerste seconde. Op deze manier gaat het erg moeilijk worden om hier een goed resultaat te halen.
Zo jammer dat we in het begin niet scherp zijn en onze tegenstanders geen stro breed in de weg leggen.
Resultaat: In de 1e, 2e, 5e, 7e en 9e minuut komt onze tegenstander zonder slag of stoot tot scoren. Jongens binnen 10 minuten al een achterstand van 5-0 dat is echt niet nodig. We hebben meer kwaliteiten dan dat. Maar dan moeten we wel voetballen. We maken veel fouten die anders moeten gaan en ook getraind zijn.
We laten elkaar in de steek, steeds staat Audacia met 4 aanvallers tegen 2 verdedigers van ons.
En dan is het aan Luc om ons in de wedstrijd te houden.
Niet veel later komt onze tegenstander weer gevaarlijk en eenvoudig richting het doel van Luc.
Over alle linies staan we te klungelen en hebben totaal geen antwoord op het spel van Audacia.
14e minuut 6-0, 15e minuut 7-0 17e minuut 8-0, 18e minuut 9-0.
Pff, dit is pas de eerste helft wat is er aan de hand. Zo goed is Audacia nu ook weer niet.
We lopen zoveel uit positie en er vallen grote gaten waar Audacia grettig gebruik van maakt.
Gelukkig hebben Luc in het doel staan, want gezien de score moet ik toch een compliment aan hem maken anders was het nu al 20-0 geweest. Wat heeft hij er al veel tegengehouden.

Na de rust beginnen we aan de tweede helft en onze tegenstander heeft de smaak te pakken en weten van geen ophouden, Net als in de 1e helft komen ze met groot gemak door de verdediging heen. We zijn niet fel in de duels en lopen weer volledig uit positie.
Audacia maakt hier makkelijk gebruik van en staan binnen de kortste keer weer voor ons doel.
In de 1e minuut gaat de bal er meteen weer in en is de stand 10-0.
Toch blijven we proberen om een opening te vinden en weer te gaan voetballen.

In de 2e minuut komt er een diepte pass richting Lucas die alleen richting het doel kan en de 10-1 binnen schiet. Het kan dus wel als we maar samen blijven werken en gas geven.
We beginnen iets beter te spelen maar laten onze tegenstanders te makkelijk de bal rond tikken.
Om het feest compleet te maken is het twee minuten later weer raak 11-1 door moeizaam
uitverdedigen en de bal zo bij de tegenstander in de voeten te spelen.
Het positieve is dat we proberen om wat grip te krijgen op het spel en dat de tegenstanders wat meer ruimte weggeven. Hierdoor ontstaan er ook kansen voor onze boys.
In de 5e minuut geeft Mateo een prima assist op Lucas die deze kans benut. 11-2
Ondank dit doelpunt blijven achter de feiten aanlopen en is onze tegenstander vandaag een maatje te groot.
We kunnen in deze fase wat beter stand houden maar 10 minuten later gaan we weer de fout in en kan Luc helaas de 12-2 niet voorkomen.
Meteen geeft Luc de bal diep en gaan we er weer vol voor. Thomas scoort uit eindelijk de 12-3.
In de slot fase komt onze tegenstander nog een paar keer gevaarlijk voor ons doel.
Ze scoren de 13-3 en uit de laatste actie van de wedstrijd nog de 14-3 vanuit een corner die helaas indraaide en door Luc niet tegen gehouden kon worden.

Laten we deze wedstrijd snel vergeten en ons focussen op de volgende.
Voordeel is dat deze tegenstander optimaal gebruik heeft gemaakt van ons matige spel. En dat we uit deze wedstrijd veel kunnen leren.
Bij de trainingen hebben we veel werk te verzetten om klaar te zijn voor onze volgende wedstrijd.

Onze volgende wedstrijd is Za 3 oktober, 2015, dan staat de thuiswedstrijd tegen Gilze E1 om 8:45 uur te wachten.

Verslaggever: John Boeren