26-09-2015 RKSVV Heeze MB1 – Sc ’t Zand MB1 (1-12)

Zaterdag 26 september

RKSVV Heeze MB1 – Sc’t Zand MB1(Competitiewedstrijd)
Eindelijk begon vandaag voor de MB1 van ’t Zand de nieuwe competitie in de Hoofdklasse Zuid. Ik kreeg weer de eer van de redactie om verslag te mogen doen van de MB1.

Ik had al wat informatie verzameld en zag dat de MB1 op vele plaatsen gewijzigd was.

De eerste 2 bekerwedstrijden waren dik gewonnen, maar was de MB1 klaar voor de competitie? Vanmiddag zullen we het weten.

Er stond een lekker najaarszonnetje in Heeze. Om half 1 betraden de spelers het veld.

Ik zocht een mooi plekje op ergens in de bosjes waar ik een goed uitzicht had. De man in het zwart floot voor aanvang van de wedstrijd.

’t Zand nam meteen het initiatief en drukte Heeze meteen de verdediging in. Ik ontwaarde Mies (de cap) van het vorige seizoen en dat deed mij goed. Ik verheugde mij al weer op de “weergaloze acties” van Mies. Echter tot mijn verbijstering zag ik dat Mies de eerste 2 dotten van kansen miste. Het leek wel of ze de doos van haar voetbalschoenen nog om haar schoenen zaten, want zij miste 2 opgelegde kansen voor open goal.

In de 3e minuut was het dan toch raak voor ’t Zand. Lisanne, die voor veel geld werd overgenomen van de c7m, hield het hoofd wel cool en scoorde fraai op aangeven van Mies, haar eerste competitie doelpunt voor de MB1 0 – 1. ’t Zand wist geen raad met de ruimte die hun werd geboden. Het werd een beetje hotseknotsebegonia voetbal van weerskanten en ’t zand kwam niet in hun befaamde “tikkie takkie” spel. Het duurde dan ook tot de 13e minuut tot het 2e doelpunt gescoord werd. Ditmaal stond Floor aan de basis die Mies op maat bediende. Deze niet te missen kans werd dan ook door Mies verzilverd en werd het 0 – 2. In de 20e minuut kwam “de parel van het zuiden” Elaisha, die op huurbasis werd overgenomen, in het veld en wist haar eerste bal contact meteen om te zetten in een doelpunt en daarmee ’t zand aan een 0 – 3 voorsprong hielp. In de 28e minuut werd Sterre (transfervrij overgenomen van c7m) in staat gesteld om de 0 – 4 aan te tekenen. Elaisha bediende haar op maat en Sterre faalde niet.

Toch bleef Heeze inzet tonen en legde zich niet neer bij een nederlaag. Zij trokken massaal ten aanval en verraste Amy, die onder druk de bal te zwak terug speelde op Joyce (de nieuwe kiep die voor veel geld werd overgenomen van de MC1), die de bal niet meer kon bereiken en daarmee na 3 wedstrijden voor Heeze het eerste doelpunt voor Heeze liet aantekenen. 1 – 4. In de 35e minuut liet Mies zien dat ze nog steeds goed kan voetballen en scoorde fraai de 1 – 5. In de 35e en 36e minuut werd de stand verder uitgebreid door Annemay, (waarvoor diep in de buidel was getast). Zij scoorde de 1 – 6 op aangeven van Elaisha en de 1 – 7 door attent te reageren uit een corner. Dit was tevens de ruststand.

In de rust volgde nog wat tactische aanwijzingen van Bassie, (Adriaan was bezig zijn eigen feest voor te bereiden) en gaf aan dat het de 2e helft wel beter moest.

In de 2e helft zag ik weinig verbeteringen in het veld. ’t Zand ging in het spel van Heeze mee, zonder dat Heeze enigszins gevaarlijk kon worden. Toch werd in de 47e minuut weer een mooie combinatie op de mat gelegd. Elaisha en Mies combineerde goed en Elaisha scoorde beheerst de 1 – 8. Daarna werd het een rommelige fase en riep het zand het onheil over zichzelf af. In de 60e minuut moest Sarena (eveneens transfervrij overgenomen van de c7m) aan de handrem trekken en de goedleidende man in het zwart gaf terecht een penalty. Terwijl trainer Bassie bezig was met een blessure behandeling van 1 van de spelers van ’t Zand, kwam de scheidsrechter op hem af en toonde de rode kaart, aan de op de grond liggende speelster van ’t Zand. Iedereen was vol onbegrip, behalve de betrokken speelster zelf, want zij had idd iets geroepen wat niet op een voetbalveld thuis hoort en mocht dus gaan douchen. Heeze stond klaar voor de penalty en alle wat Heeze een warm hart toe droeg, juichte al voordat de bal geschoten was. Helaas schoot Heeze de bal op de paal, maar volgens de man in het zwart had Joyce te vroeg gereageerd en mocht Heeze de penatly overnemen. Iedereen langs de kant hield de adem in. Joyce concentreerde zich goed en stopte met een katachtige redding de penalty. De bal kwam weer voor de voeten van Heeze en ook de 2e inzet werd door Joyce gestopt. (Zag laatst een keeper van Ajax en Nederlands elftal, die in zijn gehele carrière er nog niet 1 gestopt heeft). Klasse Joyce.

Vaak wordt dan met 10 tegen elf beter gespeeld, en dus zo ook vandaag gebeurde dat. Nadat ’t Zand met 10 kwam te staan werd er goed gecombineerd en was het in de 67e minuut weer raak. Nu was het Floor die goed combineerde met Elaisha en de 1 – 9 aan tekende. 4 minuten later was het wederom Floor, die op aangeven van Elaisha de 1 – 10 binnen tikte. Ondanks de voetblessure van Floor, was zij 1 van de weinige vandaag die goed bij de les was. In de 75e minuut stelde zij Lisanne (die niet faalde) in staat om de 1 – 11 te scoren. 3 minuten voor het einde waren het wederom Floor en Elaisha die elkaar goed wisten te vinden en zo voor de 1 – 12 einduitslag zorgde. Ondanks de ruime overwinning was het een matige wedstrijd aan de kant van ’t Zand.

Joyce (kiep) werd nog uitgeroepen tot “woman off the match”.

Volgende week komt Hilvaria MB1 op bezoek in Tilburg. Ik ben er weer bij,U ook???