26-09-2015 Sc ’t Zand C4 – VV Chaam C2 (3-2)

Spannende pot, maar wel weer drie punten

Vandaag al weer de derde competitiewedstrijd. Langzaam beginnen er wat contouren op de ranglijst zich af te tekenen. Zouden we in de top van onze poule mee kunnen blijven draaien, of moesten we even een pas op de plaats maken ? De voorbereiding op deze wedstrijd was afgelopen week verre van optimaal. Dinsdag kwam de regen tijdens de training met bakken naar beneden en vrijdag waren er maar liefst vijf spelers niet op de training aanwezig. Daarnaast was er ook nog onrust vanwege een mogelijke overgang van spelers naar een selectieteam. Vandaag misten we Dani in onze verdediging. Tegenstander VV Chaam had uit de eerste twee competitiewedstrijden weliswaar maar één punt verovert, maar de nederlaag tegen VOAB C5 was met 3-2 klein en tegen Bavel C4 werd een gelijkspel behaald, 3-3. Het zou dus wel eens een lastige en stugge tegenstander kunnen worden vanmiddag, gaven de trainers vooraf in de kleedkamer al aan.

Onze trainers hadden niets te veel gezegd, werd al snel in de wedstrijd duidelijk. VV Chaam zat fel op de bal, waardoor ons combinatievoetbal stroef verliep. Bovendien trokken ze zich massaal voor hun eigen doel terug. De eerste vijf minuten van de wedstrijd verliepen dan ook zonder noemenswaardige kansen. Na een combinatie over enkele schijven, kwam de bal voor de voeten van Jeremy in het zestienmetergebied, het schot van onze middenvelder ging maar net over het doel. In een van de spaarzame kansen voor VV Chaam was het ook direct gevaarlijk. In een 1 tegen 1 doel onderschepte Youri de bal net op tijd, voordat de aanvaller van VV Chaam alleen op Fernando kon afgaan. Na een krap kwartier was het Husseyn die een kansje kreeg, maar de bal ging naast het doel. Met een enorme afstandspoeier schoot Youri vijf minuten de bal op de buitenkant paal, ploef….was het geluid wat de aanwezige toeschouwers hoorden. Amper een minuut later kopte Lorenzo de bal goed door naar Ali, maar zijn schot belandde in de handen van de keeper. In de 20e minuut wist VV Chaam voor de eerste maal op ons doel te schieten en het was direct raak. Ëén kans, één doelpunt analyseerde de trainer van de tegenstander correct. De aanvaller van VV Chaam kwam na een voorzet goed voor Tim in het duel, waarna hij oog in oog met Fernando de bal in het doel schoof, 0-1.

Dat was even een tegenvaller zeg ! De hoofdjes gingen bij ons team niet naar beneden en vol goede moed bleven we richting het doel van de tegenstander spelen. Op een voorzet van Husseyn schoot Lorenzo maar net voor het doel langs. Het leek zo’n dag te worden dat alles net niet lukte. Tot de 24e minuut toen Lorenzo de bal op fenomenale wijze in het doel schoot. Vanuit de draai schoot hij de bal snoeihard in de linker kruising, 1-1. Nog voor rust stelde ons team orde op zaken toen vlak voor tijd uit een corner van Lorenzo de bal voor de voeten van Luc bij de tweede paal kwam. Luc schoot de bal beheerst binnen, 2-1 eindelijk gerechtigheid !
Niet veel later floot de scheidsrechter voor het rustsignaal. Na de nodige aanwijzingen in de rust waren onze jongens er klaar voor. In de derde minuut ging Danny over de rechterflank goed door en kwam de bal voor de voeten van Renzo. Met een halve omhaal joeg hij de bal tegen de touwen, 3-1. Deze voorsprong moest vertrouwen geven, maar enkele minuten later haalde een aanvaller van VV Chaam de achterlijn en schoof van daaruit de bal onder de uitkomende Fernando door, zo in het doel 3-2. De spanning in de wedstrijd was voelbaar. Halverwege de tweede helft maakte Lorenzo een paar fraaie acties en speelde de bal vervolgens door naar Husseyn. Een verdediger van VV Chaam tikte de bal net voor zijn voeten weg, voordat Husseyn gevaarlijk kon worden. In de 24e minuut leek Danny de beslissende treffer op zijn voet te hebben, maar vond de keeper op zijn weg. In de rebound kwam Lorenzo net te laat.

De minuten tikten weg, toen met nog vijf minuten te gaan de scheidsrechter plotseling naar de penaltystip wees. Wat was er aan de hand ? Niemand langs de lijn wist het antwoord. Naar later bleek was de bal via een voet of been van een van onze spelers van richting veranderd en kwam voor Fernando terecht. Die raapte de bal op, waarna de scheidsrechter in eerste instantie oordeelde dat hier sprake was van een terugspeelbal en dit met een penalty meende te moeten bestraffen ! Iedereen was verbaasd en de spelers van zowel Sc ’t Zand als VV Chaam gaven dit aan bij de scheidsrechter, die daarna maar besloot om een keepersbal te geven ! De resterende minuten van de wedstrijd kropen voorbij, VV Chaam zou er toch niet in slagen om vanuit een zondagsschot opnieuw te scoren ? Gelukkig was dit niet het geval en groot was de vreugde aan de kant van Sc ’t Zand toen even later het bevrijdende eindsignaal klonk. Drie gespeeld en negen punten wat een fantastische start van de competitie. Door de uitslagen van vandaag zijn ook VV Gilze C4 en VOAB C5 nog ongeslagen en zonder puntverlies. Op basis van ons doelsaldo staan we nu op een tweede plaats. Volgende week spelen we in Goirle tegen VOAB C5 een echte topper dus ! Hopelijk kunnen we daarbij rekenen op heel Sc ’t Zand supporters !