27-02-2016 Sc ’t Zand MB1 – Baardwijk MB1 (10-0)

Sc’t Zand MB1 – Baardwijk MB1 (Bekerwedstrijd)

Vandaag stond de inhaalwedstrijd van de 8e finale beker op het programma. Nadat vorige week voor de 3e keer een nederlaag werd geleden tegen SJOvvLBC, was ik benieuwd hoe de meiden van ’t Zand zich van die nederlaag zouden herstellen. Dat moest dan vandaag gebeuren tegen Baardwijk. Bij winst zouden de meiden de kwartfinale bereiken, dus stuurden het trainersduo de meiden van ’t Zand met die opdracht de wedstrijd in.

Afgelopen week werd er al goed en scherp getraind, dus de vooruitzichten waren positief.

Vanaf de aftrap werd meteen druk gezet op het doel van Baardwijk. De wedstrijd was nog geen 2 minuten oud toen Floor dwars door de defensie van Baardwijk slalomde en op een schitterende manier de 1 – 0 aantekende. Baardwijk trapte af en probeerde onder de druk uit te komen, maar de verdediging van ’t Zand stond goed. In de 8e minuut was het wederom raak. Nu was het Maud die op aangeven de 2 – 0 scoorde. Daarna kwam Baardwijk wat beter in haar spel, maar echt gevaarlijk werd het niet voor het doel van Kiep. ’t Zand liet zich een beetje in slaap sukkelen door Baardwijk. Maar in de 29e minuut was lisanne ontwaakt uit haar winterslaap. Zij trok ten strijde en scoorde fraai de 3 – 0. ’t Zand ging door want 5 minuten later scoorde de hardwerkende Annemay verdiend de

4 – 0 op aangeven van Madelief. 2 minuten later scoorde Madelief de 5 – 0 na een prachtige hakbal van Sterre die daarmee het publiek op de banken kreeg. Maar de mooiste treffer kwam in de 37e minuut op naam van Lisanne. Met een prachtige pass stuurde Esmee, Lisanne de 16 meter in die de bal ineens over de keepster van Baardwijk lobde en daarmee de 6 – 0 en tevens ruststand op het scorebord zette.

Na de thee werd de bal rustig rondgetikt en werd naar de 7 – 0 gezocht. En die kwam ook. In de 52e minuut liet Jikke alle 10 spelers van Baardwijk de onderkant van haar schoenzolen zien. Het publiek schreeuwde en klapte Jikke naar voren. Jikke deed wat ze al een hele poos niet had gedaan, scoren. Nadat ook de keepster verslagen was en de bal in het netje lag, werd Jikke bedolven onder de knuffels vaan haar teamgenootjes. Daarna liet Floor nog een staaltje voetbalkunsten zien. In de 63e en 70e minuut scoorde zij de 8 en 9 – 0. In de 78e minuut sloot Maud met de 10 – 0 het voetbal gala af.

Na afloop interviewde ik Bassie en Adriaan. Er ging een gerucht in de ronde dat ze zouden overstappen van Hatsieflatsie naar Hotsieknotsie, maar Adriaan verwees alles naar het rijk der fabelen , terwijl Bassie met volle teugen luisterde naar het intro liedje van Bassie en Adriaan.

De meiden hadden goed getraind en de opdrachten waren goed uitgevoerd. Er werd geen kans weggegeven en Kiep hiel haar doel schoon. Daarnaast werden prachtige aanvallen beloond met mooie doelpunten. Hopelijk kunnen Bassie en Adriaan het huzarenstukje van vorig jaar herhalen in de beker.

A.s. zaterdag staat de zware uitwedstrijd tegen Emplina op het programma. Benieuwd hoe de meiden van ’t Zand het gaan doen, Kom dan de meiden in Empel aanmoedigen.