28-11-2015 RKVV Bergeijk MB1 – Sc ’tZand MB1 (0-0)

Zaterdag 28 november

RKVV Bergeijk MB1  –  Sc’t Zand MB1(Competitiewedstrijd)

Vandaag stond een leuke wedstrijd op het programma van de KNVB. De MB1 van ’t Zand mocht weer op bezoek in Bergeijk om tegen de plaatselijke MB1 te voetballen. 16 mei Zie het wedstrijdverslag in het archief) van dit jaar werd Bergeijk nog van de mat gevoetbald in de halve finale van de beker. De MB1 won toen zeer verdiend met 0 – 4 en liet Bergeijk met lege handen achter. 6 maanden later is de situatie totaal anders. Bergeijk speelt nog met hetzelfde team en ’t Zand hadden naast Floor en Mies 10 nieuwe spelers in de huidige MB1. Amy, Milou en Nina zitten nog in de ziekenboeg en dus trad ’t Zand met 12 zeer gemotiveerde spelers aan tegen een Bergeijk wat al ongeslagen kampioen is in de hoofdklasse.

Om 13.15 uur floot de man in het zwart (nadat hij eerst alle pasjes had gecontroleerd) voor de aftrap. Bergeijk zocht meteen de aanval, maar ’t Zand stond goed en gaf geen krimp. Het speelveld lag tussen de 16 meter gebieden. Er waren nauwelijks kansen over en weer. ’t Zand stond goed en gaf weinig weg, maar kon zelf ook weinig creëren in de eerste helft. Het leek er op dat Bergeijk ’t Zand onderschatte, want er werd steeds meer gemopperd onder elkaar aan de kant van Bergeijk, wat in het voordeel was van ’t Zand.

Steeds vaker werden de enkels van de meiden van ’t Zand gezocht, en telkens waren de vrije trappen in het voordeel van ’t Zand. (overigens mag opgemerkt worden dat deze keer een goed fluitende scheidsrechter op deze wedstrijd werd gezet).

Na 40 minuten werd met een verdiende 0 – 0 stand de kleedkamer opgezocht en kon Bassie beginnen met het oplappen van pijntjes terwijl Adriaan nog wat tips meegaf voor de 2e helft. Belangrijk was om de concentratie vast te houden zoals de eerste helft.

De 2e helft was goed en wel begonnen en Bergeijk ging steeds feller spelen. OP zich is dat niet erg, maar wel als je bewust op de tegenstander inloopt, beukt, of onderuit haalt.

Dat Bergeijk nog met 11 spelers in het veld stond, mochten ze mee in hun handen klappen. Ze raakte steeds meer gefrustreerd. De beste kansen waren in die fase voor ’t Zand. Jikke mocht alleen op avonduur en liet haar tegenstandster wederom haar hielen zien. Helaas stond een goed keepende keepster van Bergeijk in de weg. Naarmate het einde vorderde deden de meiden van ’t Zand hun stinkende best om er minimaal een gelijkspel uit te halen. In de laatste fase van de wedstrijd kwam Bergeijk nog in de buurt van Joyce en had zij gelukkig de hulp van de paal aan haar zijde. De meiden van ’t Zand sleepte op hun tandvlees door inzet en met wilskracht een 0 – 0 gelijkspel uit het vuur. Het is dat er kunstgras lag, anders hadden ze zelfs het gras opgevreten.

Madelief die een goede wedstrijd voetbalde en boven zichzelf uitsteeg, werd uitgeroepen tot “woman of the match”.

Al met al de complimenten voor de MB1 van ’t Zand, die niet alleen de eerste verliespunten toebrachten aan Bergeijk, maar ook hebben laten zien dat ze de laatste weken progressie maken. Waar eerder de duels werden verloren en te gemakkelijk van de bal werden gezet, was vandaag niets meer van te zien. Duels werden gewonnen en ze lieten zich niet aan de kant kieperen. Daarnaast hebben ze ook nog geprobeerd voetballend overeind te blijven. Chapeau meiden. Namens Rep en de redactie de complimenten voor de vermakelijk wedstrijd. Hopelijk kunnen ze dit huzarenstukje as zaterdag (komt Bergeijk naar Tilburg) herhalen en wellicht zit er nog iets meer in. Ik ben er weer bij en hopelijk vele supporters die de MB1 een warm hart toedragen ook.