29-08-2015 Gloria UC MB1 – Sc’t Zand MB1 (0-11)(B)

Zaterdag 29 augustus
Gloria UC MB1 – Sc’t Zand MB1 (Bekerwedstrijd)

Vandaag stond de eerste bekerwedstrijd van de nieuwe MB1 op het programma. Van het “dreamteam” van 2014/2015 waren alleen nog Floor, Amy en Michelle over. Verder werd het nieuwe “dream” team aangevuld met een 10 tal dames die doorstroomden van de C7M naar de MB1. Daarnaast werd het team aangevuld met Janne en Madelief, die “transfervrij” over kwamen van Longa en Were-Di.

Helaas was de voorbereiding op het nieuwe seizoen erg kort. Er gingen 4 trainingen aan de eerste wedstrijd van het seizoen vooraf. Daarbij waren nog een aantal speelsters afwezig ivm vakanties, kortom, geen ideale voorbereiding.

Aangekomen in Baarle Nassau was het zichtbaar dat diverse dames zenuwachtig waren voor hun eerste optreden in de MB1. Na geruststellende woorden van de trainers werd er om half 3 afgetrapt. In het begin was het voor beide teams een fase van aftasten. Iedereen binnen de MB1 was nog een beetje zoekende naar elkaar, maar in de 17e minuut was het dan toch raak. Milou gaf een prachtige pass op Jikke, die alle schroom van zich afgooide en via rechts doorliep naar de achterlijn en Michelle (Mies) op maat bedeinde en het eerste doelpunt van de MB1 was een feit.0 – 1. Daarna werden nog een aantal kansen gemist (lat en paal of een keepster) stonden in de weg. Toch duurde het tot de 30e minuut toen Jikke opnieuw Mies in staat stelde om haar niet te missen 2e doelpunt te scoren. 0 – 2. Gloria trapte af en gaf zich nog niet over. Zij zochten de aanval, maar helaas troffen ze daar een ijzer sterke verdediging die met Amy en Joyce in het centrum geen kans weg gaven. OP de counter die volde werd het in de 32e minuut

0 – 3. Deze keer was het Milou zelf die Mies op maat bediende en fraai scoorde. Dat werd tevens de ruststand en kon met een gerust hart de kleedkamer worden opgezocht, want Gloria was niet bij machte om Joyce (Keep), de nieuwe keepster van de MB1 enigszins in de problemen te brengen.

Na wat bemoedigende woorden van de trainers, traden de dames aan voor de 2e helft.

Deze was nog geen 2 minuten oud, toen wederom Mies in staat werd gesteld om te scoren. Op aangeven van Floor maakte zij de 0 – 4. In de 45e minuut was het Jikke die goed doorging en op een schitterende manier haar Aktie met een doelpunt bekroonde.

0 – 5. Nog geen 3 minuten later was het Madelief die liet zien dat ze ook aardig kan voetballen. Zij scoorde de 0 – 6 na een fraaie solo. Ivm de warmte werd er gas terug genomen en wat zuiniger gespeeld, zonder dat Gloria maar enigszins gevaarlijk kon worden. In de 65e minuut was het Floor die de 0 – 7 aantekende op aangeven van Madelief. En nog geen 3 minuten later was het Annemay die een bal onderschepte, op avontuur ging en een half elftal van Gloria het nakijken gaf. Zij zag een prachtige solo in een 0 – 8 stand veranderen. Het duurde wer tot de 74e minuut toen er weer werd gejuicht. Weer was het Mies die scoorde, deze keer op aangeven van Floor en daarmee de stand naar 0 – 9 tilde. Gloria mocht aftrappen, maar deed dit zo nonchalant, dat Floor de bal kon afpakken en opstomen naar het doel om de 0 – 10 aan te tekenen.

In de laatste minuut mocht Mies haar 6e van de wedstrijd maken op fraai aangeven van Lisanne de 0 – 11 scoren.

Al met al een nuttige wedstrijd, waarin weinig tot geen kansen werden weggegeven, complimenten daarvoor. Maar als er zorgvuldiger was omgegaan met de kansen die wij hebben gehad, had het ook zomaar boven de 20 kunnen komen. Er werd maar liefst

6x de lat en 2x de paal geraakt, dat dan weer wel.

Milou en Jikke werden uitgeroepen tot “Woman off the Match”.

Deze week weer lekker trainen want a.s. zaterdag komt Baronie MB1 op bezoek voor de 2e bekerwedstrijd. De trainers hebben er alle vertrouwen in, dat ook deze bekerwedstrijd tot een goed einde wordt gebracht.