29-10-2016 vv Sleeuwijk MO17-1 – SC ’t Zand MO17-1 (0-7)

Zaterdag 29 0ktober
vv Sleeuwijk MO17-1    -   Sc ’t Zand MO17-1  Bekerwedstrijd

Vandaag werd de beslissende bekerwedstrijd gespeeld uit bij vv Sleeuwijk. Ongeveer 3 jaar geleden was ik ook getuige van de bekerwedstrijd tussen beide teams.  ’t Zand had het zwaar in die wedstrijd en werd een  zwaar bevochten 1  - 2 overwinning behaald.

Nu stonden er andere spelers in het veld die het klusje moesten klaren. ’t Zand misten 4 belangrijke spelers  en hadden Esmee als invaller mee. Deze meiden moesten de klus klaren en waren goed voorbereid om zich niet te laten verrassen. Vanaf de aftrap werd met vloeiende combinaties de aanval op het doel van Sleeuwijk gezocht.  Dat leverde al in de 5e minuut de 0 – 1 op. Julia was ongrijpbaar voor de verdedigsters van Sleeuwijk en liet Lisanne de 0 – 1 aantekenen.

Het Zand drukte door en in de 11e minuut was het Milou die een fraaie aanval afrondde op aangeven van Lisanne. De trein van ’t Zand denderde door. In de 17e minuut werd de 0 – 3 gescoord door Wederom Lisanne, deze keer op aangeven van Annemay. Helaas sloop de gemakzucht in de ploeg van ’t Zand, en zakte het spel van  ’t Zand terug naar een bedenkelijk niveau. ‘t Zand vond deze stand wel best en Sleeuwijk probeerde het wel, maar kon niet beter. Het rustsignaal kwam op tijd en kregen de trainers van ’t Zand de tijd om hun ploeg weer op het juiste spoor te zetten.

’t Zand kwam goed uit de kleedkamer, begon scherp en de eerste beste aanval werd bekroond met een mooi doelpunt, wederom gescoord door Lisanne, die op maat bediend werd door Milou en de

0 – 4 was een feit. ’t Zand bleef voetballen en zochten nadrukkelijk de combinaties die er af en toe fraai uit kwamen. Zo werd in de 68e minuut Nina op rechts weggestuurd door Lisanne. Nina faalde niet en scoorde beheerst de 0 – 5. Niet veel later deelde Senna ook in de feestvreugde. Zij werd op maat bediend door Lisanne en scoorde de 0 – 6. Sleeuwijk had de strijd al lang opgegeven. 5 minuten voor het einde mocht Lisanne nog 1 maal scoren op aangeven van Annemay en werd het uiteindelijk toch nog 0 – 7 en was overwintering in de beker een feit. Zolang ’t Zand blijft combineren,  is het een lust voor het oog. Deze meiden kunnen goed voetballen en laten dat bij vlagen ook zien.  Als ze dit kunnen blijven opbrengen, kan niemand deze trein nog stoppen en komt wellicht het “samba voetbal”  van de MB1 2015 weer terug in de ploeg.  (was een lust om te zien). Tot slot werd Lisanne terecht the “ woman off the Match” Zij was bij alle 7 doelpunten betrokken met 4 doelpunten en 3 assists.  A.s . zaterdag staat de return wedstrijd thuis tegen Baronie om 16.15 uur op het programma. De vorige editie was een krappe overwinning met 2 – 3. Dus ze zijn gewaarschuwd. Ik ben er weer bij, U ook??