30-08-2015 DVVC VR 1 – Sc’ t Zand VR 4 (0-7) (B)

DVVC VR 1  -  Sc’t Zand Vr 4 (Bekerwedstrijd)

Vandaag mochten we naar DVVC in Dongen. Half 9 was het verzamelen, maar het was twijfelachtig dat het wel door zou gaan. Er was in de nacht aardig wat regen gevallen. En ook rond half negen waren er nog enkele regen en onweersbuien boven Tilburg. Bij ’t Zand lagen alle grasvelden er uit en was nog maar de vraag of in Dongen zou worden gevoetbald.

Sofie en Deveney gingen rechtstreeks en zij belde vanuit de kantine met de verlossende woorden “het gaat door”. Doordat we af moesten wachten of het wel of niet door zou gaan, was de voorbereiding niet ideaal en zelfs rommelig.

Maar goed, de wedstrijd begon evengoed om 10.00 uur.

De beginfase was rommelig van beide kanten. Ondanks dat wij een veldoverwicht hadden, wisten we dat nog niet in doelpunten uit te drukken. Daarnaast kwam DVVC niet over de middenlijn. Het duurde dan ook tot de 20e minuut om het 1e doelpunt op het scorebord te krijgen. Amy die als spits startte, scoorde de 0 – 1 op aangeven van Diana. Wij waren veel sterker en de ene na de andere kans werd helaas niet omgezet in doelpunten. Zo bleef DVVC hoop houden op een goede afloop. Vlak voor de rust vond Diana het welletjes, ging op avontuur en scoorde fraai de 0 – 2 en daarmee tevens de ruststand.

De 2e helft begon zoals deze was geëindigd, met ’t Zand voordurend in de aanval, maar ook nu werden de geboden kansen niet benut. Het duurde dan tot de 68e minuut toen de 0 – 3 viel. Indy, die haar snelheid goed benutte, scoorde beheerst op aangeven van Anouk. 10 minuten later was het Indy, die Libby wegstuurde en deze keer faalde zij niet en schoot de stand naar 0 – 4. In de 85e minuut was het wederom Anouk die Libby in staat stelde om te scoren. Libby draaide knap weg van haar tegenstanders en scoorde even fraai de 0 – 5. Het venijn zat toch in de staart, want binnen 3 minuten werd er nog 2 maal gescoord. Anouk met een fraai afstand schot wat over de keepster van DVVC hoog in het doel belande 0 - 6 en Roos die met een prachtige kopbal (jawel) de

0 – 7 scoorde uit een even zo mooie pass van Claudia.

Ondanks de 0  - 7 uitslag zijn er nog wel wat dingen voor verbetering vatbaar.

Dan hebben we het niet over de vele gemiste kansen. Op de trainingen zal hier meer aandacht aan besteed gaan worden, want volgende week wacht OVV’67 uit in Oosteind. OVV kennen we nog van vorig jaar en weten dat dit team een paar maten groter is dan Sarto en DVVC.(OVV wist met 31 – 0 van Sarto te winnen).

OVV is dan ook een mooie graadmeter voor de competitie, want dan weten we meteen waar we staan. Deze week lekker trainen en naar zondag toe werken.