31-10-2015 Zwaluw VFC MB1 – Sc ’t Zand MB1 (4-4)

Zaterdag 31 oktober

Zwaluw VFC MB1 – Sc’t Zand MB1 ( Competitiewedstrijd)

Wederom een schitterende herfstdag met een lekkere temperatuur, een mooi zonnetje en prachtige herfstkleuren, stond er weer een mooi affiche op het programma. De meiden van “Bassie en Adriaan” speelden hun return wedstrijd in Vught tegen Zwaluw VFC. De vorige wedstrijd ging met 1 – 3 verloren, maar volgens de technische staf, waren er voldoende aanknopingspunten om vol vertrouwen richting Vught te gaan.

’t Zand ging goed van start. Zwaluw werd meteen op de eigen helft vastgezet. De wedstrijd was net 5 minuten oud toen een mooie één-twee werd opgezet door Mies en Floor. Floor schoot de goed neergelegde bal perfect in en ’t Zand stond verdiend met

0 – 1 voor. ’t Zand had het overwicht en speelde op de helft van Zwaluw. De linies sloten nu beter aan en de wedstrijd was eigenlijk onder controle. Tot de 13e minuut. Zwaluw trapte de bal 1 keer naar voren, waar niet goed door de verdedigsters van ’t zand op werd gereageerd, waardoor een goed geplaatste counter door zwaluw kon worden afgerond en de stand stond weer gelijk 1 – 1. ’t Zand verwerkte deze tegenslag goed, want het trok weer vol ten strijde. Lisanne die nu de spitspositie beklede, werd een paar keer goed gevonden door Jikke, die haar tegenstandster telkens de onderkant van haar schoenzolen liet zien en de bal keurig bij Lisanne liet landen. Lisanne werkte hard en zag 2 goede doelpogingen op de lat uiteen spatten en 1 kans rakelings naast gaan. Zwaluw stond in die fase met de rug tegen de muur. Echter een wet in de voetballerij zegt nog steeds, “als je zelf niet scoort”, doet de tegenstander dat wel. En ja hoor, na een half uur kreeg Zwaluw even lucht, trapte de bal op goed geluk naar voren en wederom was het raak en was de 2 – 1 voor Zwaluw. De meiden van ’t Zand gaven niet op. In de 37e minuut was Jikke wederom haar tegenstandster te snel af. Deze keer soleerde zij rechtsreeks naar het doel van Zwaluw, waar zij de keepster kansloos liet en de dik verdiende 2 – 2 scoorde. Een lekkere stand om de rust in te gaan.

’t Zand kwam vol vertrouwen uit de kleedkamer, maar toch was het Zwaluw die het slimmer speelde. Terwijl ’t Zand de bal in de aanval verloor, counterde Zwaluw wederom en in de 45e minuut was het weer raak en stond het tegen de verhouding in 3 – 2. Kennelijk was ’t Zand hier danig van onder de indruk, want nog geen 4 minuten later mocht Zwaluw zo doorlopen om vervolgens simpel de 4 – 2 te scoren.

Ik was benieuwd hoe de meiden van “Bassie en Adriaan” deze tegenslag gingen verwerken. ’t Zand trapte af en koos toch weer voor de aanval. Het speelde voortdurend op de helft van Zwaluw. Er werd gestreden voor elke meter om alsnog met een bevredigend resultaat naar Tilburg terug te keren. Deze inzet werd in de 59e minuut beloond. Michelle kwam eindelijk een keer los van haar tegenstandster en stelde Floor in staat om te scoren. Floor deed wat ze vaker doet, ze werkte de bal beheerst achter de keepster van Zwaluw en bracht de stand terug naar 4 – 3. ’t Zand speelde in deze fase een goede wedstrijd. Duels werden gewonnen en Zwaluw werd terug gedrongen. Deze strijdlust werd in de 64e minuut beloond met een “dik verdiend” doelpunt gescoord door Lisanne die perfect bediend werd door Jikke en de stand gelijk trok. 4 – 4. ’t Zand bleef doorgaan, echter raakte de pijp bij sommige meiden aardig leeg. En ja hoor, in de 79e minuut counterde Zwaluw nog 1x richting het doel van ’t Zand. De spits van Zwaluw had een vrije doorgang en ging alléén op de Joyce (keep) af. Met een fabelachtige redding en ook nog klemvast voorkwam Joyce dat Zwaluw er met de 3 punten van door ging en was een gelijkspel een feit. Helaas, gezien het spelbeeld en analyse van de trainer van Zwaluw, had ’t Zand eigenlijk 2 punten verloren. ’t Zand had het betere van het spel en heeft zich in feite tekort gedaan.

Ik weet niet wie de “woman off the match” was, maar voor mij was dat Joyce (keep) die 1 punt pakte voor het team in de laatste minuut van de wedstrijd.

Volgende week speelt de MB1 thuis tegen RKSV Heeze. Ik ben weer bij. U ook???