FC Eindhoven VR2 – Sc ’t Zand VR1 (0-0)

Punten verdeeld na rommelige wedstrijd

Met de bittere nasmaak van het onnodige puntenverlies vorige week tegen SVO Fortuna ’54 VR1 nog in de mond stonden de dames van Sc’t Zand zondag in Eindhoven voor een nieuwe uitdaging. Beide teams begonnen de wedstrijd fel en bezorgden de enkele toeschouwers in de dug-outs veel vermaak. Direct na de aftrap wist Kimberley namens  Sc ‘t Zand al een schot op het doel van de thuisploeg te lossen na een goede crosspass van Femke op Kyara. Het antwoord van Eindhoven volgde nog geen minuut later uit een vrije trap op zo’n 25m van de Tilburgse goal; de hard genomen vrije trap spatte door adequaat ingrijpen van Maaike uiteen op de lat. In de achtste minuut leidde een brutale uitverdedigende actie van de Eindhovense keepster bijna tot een goal van de schoen van Kyara.

Het spel tekende zich de eerste 20 minuten door veel acties over en weer. Sc ’t Zand wist dit echter niet goed vast te houden en werd slordiger. FC Eindhoven kon hierdoor het initiatief
naar zich toe kon trekken. Met een sterke opbouw wist de thuisploeg diverse kansen te creëren. Gelukkig voor Sc ’t Zand stond Roos goed te spelen en was Maaike zeer alert. Zo ook in
de 21e minuut wanneer de Eindhovense spits, na stom balverlies van Sc ’t Zand, ver door weet te breken in de 16 meter en van dichtbij haar kans gekeerd zag worden door uitstekend ingrijpen door de keepster van  Sc‘t Zand.

Waar de beide teams de eerste 20 minuten aan elkaar gewaagd leken stond  Sc ’t Zand na een halfuur speeltijd voornamelijk tegen zichzelf te spelen. Doordat Minke diepte in het spel
bracht lag er genoeg ruimte voor Sc ’t Zand om een aanval op te bouwen. Een enkele keer wisten de gasten hier dan ook gebruik van te maken en het de thuisploeg af en toe nog lastig te maken. In de 31e minuut was het Meis die deze ruimte benutte en van net over de
middenlijn met een individuele actie het 16 meter gebied bereikte. Het ingrijpen van de Eindhovense verdediging ontnam haar echter de mogelijkheid om de actie af te maken en een schot op doel te richten.
De minuten daaropvolgend moest de Tilburgse verdediging regelmatig aan de noodrem trekken. Roos wist de Eindhovense aanvalsters meerdere malen met keurige slidings hun
scoringskansen te ontnemen.

De 38e minuut werd Minke gewisseld voor Noortje. Nog geen drie minuten later was het Lisa met een goede steekpass die Noortje haar eerste balcontact en scoringskans gaf. Helaas werd de inzet van Noortje afgestopt door de Eindhovense keepster. De laatste minuten van de eerste helft was vooral FC Eindhoven weer aan het woord. Met een 0-0 stand luidde de scheidsrechter na 47 minuten speeltijd de rust in.
Na een spreekwoordelijke klap om de oren tijdens de rust in de kleedkamer kwam Sc ’t Zand de
tweede helft met frisse moed het veld op. Ook de thuisploeg had kennelijk hernieuwde energie, want binnen vijf minuten scheerde er al een afstandsschot over de Tilburgse goal. In
de 11e minuut gaf Maaike een lange bal, die door Nadia de B. middels een slimme steekpass werd verlengd naar Noortje. Helaas kon Noortje deze pass niet omzetten in een doelpoging.
De eerste 15 minuten van de tweede helft kenmerkte zich door veel balverlies over en weer.
Na 17 minuten werd Lisa gewisseld en mocht Nikki het team versterken met nieuwe energie.
Een onterecht gegeven hoekschop voor Eindhoven landde op de buitenkant van de eerste paal. Niet veel later volgde een gevaarlijke situatie doordat een schot op doel van de thuisploeg onbedoeld van richting werd veranderd. Gelukkig was de Tilburgse keepster alert
en wist zij het doel schoon te houden. Ook een harde vrije trap van “de linkerpoot” (aldus de trainster van  Sc ’t Zand) hield Maaike uit de goal door deze klemvast te pakken.

Hoewel het initiatief de tweede helft meer bij de thuisploeg lag wist ook Sc ’t Zand een aantal acties te creëren. Femke kreeg na een halfuur speeltijd in de tweede helft de gelegenheid om een vrije trap op 35m van de Eindhovense goal te vuren. Haar schot eindigde helaas
naast het doel. De revanche van Eindhoven, die met een gevaarlijke dribbel dwars over het veld het doel van Sc ’t Zand opzocht, werd keurig door Femke met een keurige sliding beëindigd. De voorzet van Nadia de B. een paar minuten later konden de Eindhovenaren niet goed uitverdedigen, waardoor deze voor de voeten van Meis belandde. Meis twijfelde geen seconde en vuurde de bal als een kanonskogel af op goal. De keepster van FC Eindhoven wist
deze ter nauwer nood uit haar doel te tikken en met wat hulp van de paal werd deze kans onschadelijk gemaakt.

Met nog zo’n 5 minuten op de klok werd Anouk ingebracht ten koste van Milou. Aan spanning ontbrak het er de laatste minuten niet aan, maar echt kansrijke acties werden niet meer gecreëerd. De scheidsrechter fluit de wedstrijd met een stand van 0-0 na strak 45
minuten spelen in de tweede helft af. Waar het gelijkspel van vorige week voelde als een verlies mag  Sc 't Zand vandaag blij zijn met die ene punt. Op naar een betere wedstrijd, en drie punten volgende week!

Klik >>hier<< voor het verslag in het Brabants Dagblad.