Geldrop krijgt lesje in effectiviteit

Vanmiddag kwam de algeheel landskampioen van 1984, 1987, 1990, Geldrop op bezoek op Sportpark Bijstervelden.

P1050171In de eerste helft waren de bezoekers de bovenliggende partij. Door vroeg te storen kon Sc ‘tZand niet in haar favoriete spel komen en moest de lange bal gehanteerd worden. De afvallende bal was steeds voor de bezoekers, die de meeste kansen creeerden. De beste man van het veld, Nick Kuylaars, zag zijn geweldige actie op de paal belanden.

P1050167In de 40e minuut nam Onur Ulusan een corner. De afgeslagen bal, viel voor zijn voeten en helemaal vrij knalde hij de bal in de kruising. Tegen de verhouding in ging Sc ‘t Zand met een 1-0 voorsprong de rust in.
In de tweede helft had Geldrop wederom het beste van het spel. De ploeg speelde verzorgd, maar had 1 probleem: scorend vermogen.
In de 64e minuut schoot een verdediger de bal via de keeper tegen, Deus ex Machina, Yannick Burleson en de bal viel in het netje: 2-0!!!

Geldrop zette alles op alles maar de verdediging van de thuisclub hield goed stond.
P1050223
In de counter werd Sc ‘t Zand drie keer gevaarlijk maar Rob Vermeulen, reserve keeper van Geldrop 5, reageerde fenomenaal. In de de 90’ scoorde Geldrop, door een misverstand in de Tilburgse verdediging, de aansluitingstreffer. Het was nog even spannend, maar na 5 minuten blessuretijd floot scheidsrechter Van Bekkum af en was de 2-1 overwinning binnen. Met dank aan Vrouwe Fortuna.

Schermafdruk 2016-04-03 19.53.05

Schermafdruk 2016-04-03 19.53.48

P1050221Door deze overwinning staan we op de 3e plaats in de ranglijst en op nr 1 in de 3e periode. Wie had dat kunnen denken?
Volgende week gaan we op bezoek bij MOC’17 in Bergen op Zoom. We kunnen onze borst nat maken, want MOC’17 boog een 3-1 achterstand tegen koploper HVCH om in een 3-4 voorsprong.
Dat is iets voor volgende week, eerst maar genieten van de overwinning op de voormalig algeheel landskampioen bij de Amateurs.

Verslag en foto's: Phons Stokkermans