Heren 1 verslikt zich in hekkensluiter

De inhaalwedstrijd op 2e paasdag  tegen nummer 14 RKSV Schijndel, leek een "eitje". Niets was minder waar. De omstandigheden waren moeilijk en over sportpark Zuideinderpark woei windkracht 8. Windsurfers zijn in deze omstandigheden meer in hun element dan voetballers.

Beide ploegen speelden met rouwbanden en er werd een minuut stilte gehouden om de grootste Nederlandse voetballer aller tijden Johan Cruijff, te herdenken.

P1050099De rood-witten zaten vanaf het begin niet in de wedstrijd. Het was slap en de overtuiging ontbrak. Toen na een kwartier spelen sterkhouder Mickey van Hooft met een hamstringblessures uitviel was dat een grote tegenvaller. Gezien het spelbeeld waren we blij dat het bij rust nog 0-0 was.

P1050122In de 2e helft speelden we met meer pressie en kwam invaller Yannick Burleson 1 op 1 tegen de Schijndelse keeper. Zijn schot werd met de voet gekeerd. Verder liepen onze voorwaartsen tijdens deze wedstrijd veel in de geel-blauwe buitenspelval.
In de 66' schakelde RKSV Schijndel snel om en stond de verdediging van Sc 't Zand niet goed. De thuisclub kon juichen: 1-0.
Toen in de 80' een speler van Schijndel een directe rode kaart kreeg, kon de thuisploeg alleen nog maar tegenhouden.
Deze strategie leek succesvol, totdat in de 98' minuut de bal voor de voet van Kevin van Assouw viel, die koelbloedig de bal in de touwen joeg.
P1050135We mogen blij zijn met een punt, maar uiteindelijk hebben beide ploegen weinig aan dit resultaat.
Het mag duidelijk zijn dat we zondag a.s. tegen Geldrop uit een ander vaatje moeten tappen. We laten dit mooie seizoen toch niet als een nachtkaars uit gaan!

Verslag en foto's: Phons Stokkermans.