Hoofdklasser Dongen is maatje te groot.

Vanmiddag was  voor Sc ’t Zand 1 het officiële begin van het seizoen 2015/2016. Hoofdklasser Dongen was de tegenstander. We moeten terug naar 20 april 2008 voor de laatste competitiewedstrijd tegen Dongen. Het werd in Dongen  1-0 en de plaatselijke trots werd toen kampioen in de 2e klasse E.

Vanmiddag gaven de rood witten in de eerste helft goed tegenspel tegen een goed voetballende ploeg. In de 29e minuut werd een vrije trap van zo’n 20 meter,  mooi over de muur gekruld en sluitpost Wouter Kogels stond te ver in de andere hoek om de bal te kunnen pareren.
Sc ’t Zand was gevaarlijk in de counter en in de 36e minuut scoorde Daan van Hal, na een lange bal, knap de 1-1.
De rood-witten konden niet lang genieten van dit succesje, want drie minuten later trad onze verdediging niet kordaat genoeg op waardoor Dongen een frommelgoal kon scoren: 2-1.
P1030733In de 49e minuut werd het 3-1 door een persoonlijke fout van een verdediger. Dit doelpunt was dodelijk voor onze ploeg en we konden alleen nog maar tegenhouden. Er was één ploeg die voetbalde en dat was Dongen. In de 83e minuut ging doelman Wouter Kogels gruwelijk in de fout door een slap schot door de benen te laten glippen: 4-1 Dit was tevens de eindstand. Een terechte nederlaag, maar zonder de persoonlijke fouten had deze nederlaag er ‘dragelijker’ uitgezien.
Dinsdag a.s. staat de 2e bekerwedstrijd op het programma. Om 20.15 uur wordt in Overloon afgetrapt tegen SSS’18, dat ook via de nacompetitie naar de 1e klasse is gepromoveerd.
Al met al is dit een leerzame wedstrijd voor onze technische staf geweest.