JO19-1 door in nacompetitie ten koste van Spijkenisse

In een zinderende wedstrijd heeft onze JO19-1, ten koste van Spijkenisse, de volgende ronde in de nacompetitie voor promotie naar de 3e Divisie bereikt.

In de 1e helft waren de bezoekers uit Spijkenisse, die als 3e zijn geëindigd in de 4e Divisie B, heer en meester. Met prachtig combinatievoetbal werden de rood-witten op eigen helft teruggedrukt. Vooral de snelle rechtsbuiten, Tyrone Zuidgeest, was niet te stoppen. Het was dan ook vanuit een van zijn voorzetten dat Spijkenisse verdiend op een 0-1 voorsprong kwam. Daarna werd Ryan nog een aantal keren op de proef gesteld maar hij wist zijn doel verder schoon te houden. Omdat Spijkenisse slordig was in de afwerking, was de ruststand 0-1.

Sc 't Zand kwam de tweede helft fel uit de startblokken. Het was uitblinker Sam die al snel met een prachtig schot de gelijkmaker binnen schoot. Hier had Spijkenisse niet opgerekend en ze hadden geen antwoord op het spel van Sc 't Zand dat vroeg druk zette. De thuisploeg kreeg de beste kansen.  Toen Steven in de 16 tegen de grond werd getrokken schreeuwde iedereen om een strafschop. Scheidsrechter Van Leeuwen dacht hier anders over. Hij liet gewoon doorspelen.
Na 90 minuten stond het nog 1-1 en in de verlenging vocht Sc 't Zand voor elke bal. Vijf minuten voor tijd draaide Ernes zich goed vrij en schoot de bal hard en laag in de hoek: 2-1. De ontlading bij iedereen met een rood-wit hart was groot. Op het tandvlees sleepte onze JO19-1 de verdiende overwinning over de streep.
Na het laatste fluitsignaal liepen het team trots, onder groot applaus van het publiek, naar de kleedkamer.

Na deze slijtage slag is MOC'17 de volgende horde op weg naar de 3e Divisie. De ploeg versloeg 3e Divisionist Kozakken Boys O19-1 met maar liefst 0-4.
Zaterdag 9 juni a.s. om 15:00 uur begint de wedstrijd op sportpark Rozenoord in Bergen op Zoom. Kom onze talenten aanmoedigen want het wordt vast en zeker weer een spektakelstuk.
In de competitie werd twee keer met 4-0 van de nummer 6 van de 4e Divisie C gewonnen. Dat wil niks zeggen want een finalewedstrijd is een wedstrijd op zich. #hupdieroodwitten