Missen van kansen breekt Sc ’t Zand op.

Sc ’t Zand begon de uitwedstrijd tegen Brabantia, dat de laatste 9 competitiewedstrijden niet verloren heeft, met druk zetten. De thuisploeg wist niet hoe ze hier mee om moesten gaan. De rood-witten speelden soeverein en de opbouw van achteruit verliep goed. P1040994Dit resulteerde in kansen die helaas niet werden benut. In de 37’ was het wel raak door Yannick Burleson. Twee minuten later was het al 0-2 door een schitterende aanval, die afgerond werd door Daan van Hal. Door een paar knappe reddingen van de Eindhovense keeper konden de bezoekers de schade tot de rust tot 0-2 beperken.
Na de theepauze kwam Brabantia goed uit de startblokken, maar Sc ’t Zand was sterk in de omschakeling.
P1050011Twee keer stond het aluminium een grotere voorsprong van de bezoekers in de weg. In de 71’ kantelde de wedstrijd. Een vrije trap van Api Belhai werd ongelukkig door Mickey van Hooft in eigen doel gewerkt. Brabantia zette alles op alles om de gelijkmaker op het scorebord te laten zetten. Sc ’t Zand bleef de kansen niet benutten en in de 79’ was de organisatie bij Sc ’t Zand even weg en werd het 2-2. De neutrale toeschouwer kreeg een mooi slot te zien.
P1050040Beide ploegen gingen voor de winst en hadden mogelijkheden om een derde doelpunt te maken. In de 92’ ging een schot van Api Belhai voorlangs het doel en een minuut later knalde Kevin van Assouw voor de derde keer op de lat. De 2-2 eindstand werd gevierd door Brabantia en de teleurstelling was van de gezichten van de rood-witten af te lezen. Begrijpelijk. Het missen van de kansen heeft de rood-witten opgebroken. Maar de neutrale toeschouwer zegt waarschijnlijk dat, gezien het spelbeeld, een gelijkspel op zijn plaats is.

Verslag en foto's: Phons Stokkermans.