Sc ’t Zand – Heidebloem 0-3. Einde nacompetitie avontuur

In Geleen sleepten de rood-witten een mooie 1-2 overwinning tegen vv Heidebloem uit het vuur. Dat de return geen eitje zou worden was duidelijk.

OpkomstAl snel na de aftrap werd duidelijk, dat Heidebloem alles op alles wilden zetten om de volgende ronde te bereiken.
De opstelling van Sc 't Zand, die zondag jl. de wedstrijd deed kantelen, bleek vandaag niet goed genoeg. Me club topscoorder, Jeremy Lemmens, die zondag vanwege een schorsing ontbrak, speelden de Limburgers met drie spitsen. Sc 't Zand wist hier geen raad mee en met verzorgd voetbal werden de rood-witten op eigen helft terug gedrongen. Na een kwartier spelen gleed Michael Boelen in het strafschop gebied naar de bal, die bij deze actie tegen zijn arm kwam. De goed leidende scheidsrechter Bezemer, legde de bal resoluut op de stip. Jeremy Lemmens, die in de competitie al 17 keer het doel trof, knalde de bal onhoudbaar voor Wouter Kogels in het doel. Twee minuten later werkte Kevin van de Kaaij, in een scrimmage de bal ongelukkig in eigen doel 0-2. Tevens de ruststand.

scrimageIn de 2e helft, toen Sc 't Zand weer haar vertrouwde systeem speelde, werd Heidebloem meer onder druk gezet. Er werden zelfs een aantal kansen gecreëerd, waarvan die van Onur Ulusan de mooiste was. Helaas werden deze niet benut.
Toen Jeremy Lemmens de bal van eigen helft over de ver voor zijn doel staande Wouter Kogels schoot, was de wedstrijd gespeeld: 0-3.

BoelenOns nacompetitie avontuur is voorbij. Jammer, maar helaas. We kunnen terugkijken op een fantastisch seizoen in ons 1e jaar in de 1e klasse. Wie had kunnen denken dat we op een prachtige derde plaats zouden eindigen?

spelbeeldHeidebloem speelt in de 2e ronde tegen Groene Ster, dat Nemelaer met 2-0 versloeg. Saillant detail is dat trainer Ed Hendriks volgend seizoen de trainer/coach van Groene Ster is. Ook de snelle spits Ricardo Geurts, speelt vanaf volgend seizoen voor de groen-witten uit Geleen. Doet Heidebloem haar sportieve plicht? De gaat vanaf 1 juli a.s. verder als fusieclub "Lindenheuvel - Heidebloem" waarvan het 1e elftal volgend seizoen in de 3e of 4e klasse zal uitkomen. Heidebloem doet in deze nacompetitie alleen voor de eer mee.

Verslag en foto's: Phons Stokkermans