Sc ’t Zand is geen partij voor Dosko.

[wppa type=”slide” album=”6″ align=”center”]Any comment[/wppa]

Op een druilerige zondagmiddag trad Sc ´t Zand op het kunstgrasveld in Bergen op Zoom aan tegen Dosko. De ex-hoofdklasser had na de nederlagen tegen Best Vooruit en Alverna nog 0 punten.
De roodwitten, die vorige week, ondanks de nederlaag, een puike wedstrijd tegen DESO op de mat legden, kwamen slap uit de kleedkamer. Dosko liet snel merken dat ze hun huid duur wilden verkopen. Sc ’t Zand speelde ongeconcentreerd en na 6 minuten was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. In de 4e minuut schoot Nikai Derwort een vrije trap knap tegen de touwen. Twee minuten later werd  het schotje van Marvin Bedaf van richting veranderd waardoor doelman Woúter Kogels op het verkeerde been stond: 2-0.
In de 9e minuut schiet Michael Boelen een vrije trap knap binnen.

Door deze snelle aansluitingstreffer hopen de supporters dat Sc ’t Zand door kan drukken.
Dat zit er vanmiddag niet in. De thuisploeg, met 4 spelers in de gelederen die vorig seizoen nog bij hoofdklasser Halsteren speelden, wonnen de duels en waren razend snel in de omschakeling. Na nonchalant balverlies op het middenveld, redde Wouter met een knappe reflex op de doellijn, de harde inzet van een Dosko aanvaller.
In de 21e minuut kopte Bart Dietvorst, uit een corner de bal snoeihard in het doel.
Hierdoor stond er na 45 minuten een 3-1 stand op het scorebord.
Na de thee begon Sc ’t Zand feller, maar toen in de 56e minuut Wouter de bal tegen de rug van Brian Kruf trapte, waardoor de bal in het doel rolde, was het verzet gebroken. De roodwitten waren mentaal niet weerbaar genoeg. Na een goede aanval schoot Armin, op aangeven van Michael, van 5 meter afstand keihard op doel, maar de doelman Lodiers wist het schot te pareren.
Een kwartier voor tijd maakte Steven van Riel, speler van onze A1, zijn debuut in de hoofdmacht. Steven maakte een goede invalbeurt.
In de 83e en 86e minuut maakten Marvin Bedaf en Max Geers het drama voor Sc ’t Zand compleet: 6-1. De goed gerichte en harde kopbal van Steven van Riel werd met kunst en vliegwerk door een Dosko verdediger over het doel gekopt (88’). Dit was tevens het laatste wapenfeit.
Aan trainer/coach Tom Heijkoop de taak om de ploeg bij elkaar te rapen en ze op scherp te zetten voor de thuiswedstrijd van zondag a.s. tegen TOP. Tegen Deso hebben we laten zien dat we goed kunnen voetballen, dus zondag kunnen de roodwitten laten zien, dat de verdiende nederlaag tegen Dosko een incident is geweest.