Sc ’t Zand pakt tweede overwinning op rij

[wppa type=”slide” album=”23″ align=”center”]Any comment[/wppa]

Door drie geschorste basisspelers en een keeper die vader is geworden, was het puzzelen voor trainer/coach Jan de Hoon. De puzzel is goed gelegd want na twee gelijke spelen, 2-2 in het seizoen 15/16 en 1-1 in het seizoen 16/17, wisten de rood-witten voor het eerst de winst te pakken in een uitwedstrijd tegen Brabantia. Wij feliciteren Wouter en Cindy met hun zoon Liam.

Op het mooi sportcomplex van Brabantia begon Sc 't Zand voortvarend. Brabantia werd door het stormachtige begin verrast. Na 7 minuten was er een Oh-moment toen Rudy de bal uit een vrije trap tegen de paal schoot. Niemand had dit verwacht.
Even later werd een corner door Rico tussen de palen geschoten: 0-1.
Hierna verslapten de bezoekers en Brabantia liet zien dat ze niet voor niets derde op de ranglijst stonden.
In de 22e minuut kon Max een schot van de razendsnelle linkerspits nog tot corner verwerken. Vanuit deze cornerwerd echter wel de 1-1 binnen geschoten. Het spel van Sc 't Zand was inspiratieloos en de supporters waren blij dat het nog 1-1 was bij de rust.
Brabantia kwam na de pauze goed uit de startblokken en na 1 minuut spelen kon Joshua Tan de bal vanuit een draai en onhoudbaar voor Max in de lange hoek schieten: 2-1.

Vanaf dat moment begon Sc 't Zand weer te voetballen en toonde het veerkracht. Met combinatievoetbal en hard werken werden veel kansen gecreëerd. In de 54e minuut knalde Armin de bal in de kruising. Het was weer gelijk en Brabantia trok opnieuw ten aanval. Dankzij een mooie redding van Max bleef de stand gelijk.
Even later moest Rick met een hamstringblessure uitvallen. Marco de Liefde maakte een verdienstelijk debuut in de hoofdmacht.
Met nog een half uur te spelen was het weer Armin die doel trof. Zijn schot werd van richting veranderd en verdween met een boog over de kansloze keeper.

Bij Brabantia was het beste van het spel eraf en Sc 't Zand kreeg vleugels. Met prachtige combinaties werd de verdediging van de Eindhovenaren zoek gespeeld. Steven en Marco raakten nog de paal en hierdoor bleef het tot het einde spannend.

Vlak voor tijd moest Jordy met een vervelende blessure het veld verlaten. Na 8 minuten blessuretijd floot de uitstekend leidende scheidsrechter Meijers voor het einde van de wedstrijd en konden de roodwitten hun tweede overwinning op rij bijschrijven. Hierdoor staan we nu voor het eerste dit seizoen in het linker rijtje.
Zondag a.s, 1e paasdag, komt Oischot Vooruit op bezoek. De uitwedstrijd werd onverdiend verloren. Hopelijk kan Jan de Hoon en zijn mannen revanche nemen.