Sc ’t Zand VR1 – Witkampers VR1 (2-1)

12:15 Aanvang 1e helft

De eerste uitbraak was van Witkampers in de 7e minuut. De buitenspeler van Witkampers nam een flinke sprint en gaf de bal voor, maar die belandde in de handen van Maaike (keepster).

Hierna kwamen wij terug met een goede actie van Layla in de 10e minuut. Layla gaf de bal mee aan Nadia, Nadia gaf een voorzet maar de voorzet werd niet benut en belandde in de handen van de keepster.

In de 14e minuut kwam Witkampers door, het schot was recht op Maaike en de bal werd goed weggewerkt in het 16 meter gebied door Roos waardoor het gevaar geweken was.

Lisa maakte in de 16minuut een mooie actie waardoor ze de bal mee kon geven aan Nadia, helaas was de keepster van Witkampers er net iets eerder bij.

Sc 't Zand was goed bezig halverwege de eerste helft. In de 18e minuut kwam Kimberley met een mooie loopactie via de buitenkant, waardoor Witkampers werd verrast. Kimberley gaf een voorzet op Lisa die in kwam gelopen, maar het schot werd helaas door de keepster van Witkampers gepakt.

In de 23e minuut maakte de verdediging van Sc ’t Zand een slordige fout, waardoor de spits van Witkampers hard kon uithalen. Het schot werd in de handen van Maaike geschoten.

Noortje kwam via de zijkant en maakte een goede loopactie in de 32e minuut. Noortje gaf de bal mee aan Femke waardoor Femke door kon lopen. De vlagger van Witkampers gaf aan dat het buitenspel was, maar hier waren veel twijfels over. Uiteindelijk ging de scheids toch mee met het besluit van de vlagger en floot de actie af.

In de 37e minuut was het dan eindelijk zover. Een goede actie van Lisa die de bal goed vasthield in het 16 meter gebied. Lisa gaf de bal mee op Noortje, Noortje hield de bal goed vast waardoor Lisa in kon lopen. Noortje gaf de voorzet op Lisa en Lisa maakte het keurig af. 1-0 voor Sc 't Zand.

In de 40e minuut was het Layla die een mooie crosspass gaf op Kyara. Helaas was de keepster van Witkampers weer net iets eerder bij de bal.

Witkampers kreeg op het einde van de 1e helft nog twee goede kansen. Witkampers haalde twee keer goed uit, maar naast het doel.

13:20 Aanvang 2e helft

Sc 't Zand begon minder scherp aan de 2e helft. De eerste uitbraak kwam dan ook in de 51e minuut door Witkampers. De spits van Witkampers haalde uit, maar weer werd naast het doel geschoten.

In de 69e minuut kwam Sc 't Zand terug met een mooie loopactie van Lisa. Lisa bracht de keeper op het verkeerde been en haalde uit, de bal werd nog net aangeraakt door de keepster van Witkampers waardoor de bal naast het doel belandde.

Hierna kwam vrij snel de tweede uitbraak van ’t Zand. Nikki kopte de bal door op Kyara. Kyara haalde uit, maar het schot werd geblokt door de keepster van Witkampers.

In de 74e minuut gaf Kyara een prachtige cross pass op Nadia, Nadia nam de bal aan en maakte het mooi af door een schot in de rechterhoek. De keepster van Witkampers kon er dit keer niet bij, dus werd het  2-0 voor  Sc ’t Zand.

Hierna kwam Witkampers met een grote kans in de 79e minuut. De buitenspeler van Witkampers kwam door. Het schot kwam, maar werd gepakt door Maaike.

In de 88e minuut kwam de middenspeler van Witkampers door het midden. De verdediging van Sc ’t Zand stond niet goed waardoor Witkampers uit kon halen. Maaike kon er niet bij. Dit was de 1-2 van Witkampers.

In de extra tijd werd het nog heel spannend voor Sc 't Zand. In het 16 meter gebied van Sc ’t Zand stond de verdediging niet goed waardoor de spits van Witkampers via de zijkant kon uithalen. Dit schot werd geblokt door een prachtige redding van Maaike waardoor de bal weggewerkt kon worden en het gevaar geweken was.

Na ongeveer 3 minuten extra tijd was daar dan eindelijk het verlossende eindsignaal van de scheidsrechter. Sc 't Zand heeft deze wedstrijd verdiend gewonnen met 2-1!