Sc ’t Zand sluit seizoen af met gelijkspel

In de laatste wedstrijd van het seizoen stond de uitwedstrijd tegen Nemelaer op het programma. Beide ploegen konden, bij winst, theoretisch nog beslag op de 2e periode leggen. In een matige wedstrijd scoorde Jordy vlak voor tijd de gelijkmaker waardoor de rood-witten een punt over de streep trokken.

[wppa type=”slide” album=”31″ align=”center”]Any comment[/wppa]

Zonder Steven, Mo en Mike, die gespaard werden voor de bekerfinale en de promotiewedstrijd(en) van JO19-1, trad Sc 't Zand aan tegen het altijd lastige Nemelaer.

Het spel van Nemelaer is bekend, fysiek en de voorwaartsen zoeken door middel van een lange bal. Sc 't Zand speelde vanuit de organisatie en bouwde het spel zorgvuldig op. In de 22e minuut bereikte een cross pass Erwin die de bal handig aannam, zijn tegenstander passeerde en de bal in de lange hoek schoot. Het eerste doelpunt van Erwin in Heren 1.
Beide ploegen kregen vervolgens kansen. Een  mooie en snelle combinatie, opgezet door Danny, werd door Rick overgeschoten en had meer verdiend.
Hetzelfde gold voor het doelpunt van Marco dat ten onrechte door de jeugdige assistent scheidsrechter, vlak voor rust, voor buitenspel werd afgevlagd.

In de 2e helft kwam Nemelaer fel uit de startblokken. In de 52e minuut vloerde Wouter een tegenstander en de toegekende strafschop werd door Wouter Molenaar onberispelijk ingeschoten.

Twintig minuten voor tijd leek Sc 't Zand aan het kortste eind te trekken. Een aanval over rechts werd afgerond met een perfecte voorzet die door Joeri Vugts werd binnengeschoten: 2-1.

5 minuten voor tijd speelde Yannick zich goed vrij en bediende hij Jordi die vanaf de rand van het 16 meter gebied de gelijkmaker binnen schoot. Dit tot grote vreugde van spelers en supporters van Sc 't Zand.

Scheidsrechter Uitterhoeve legde de wedstrijd nog even stil vanwege het onweer. Gelukkig kan de pot uitgespeeld worden. Gescoord werd er niet meer en zo eindigde de laatste wedstrijd van dit seizoen in een verdiend gelijk spel: 2-2.

Door de overwinning van TOP pakt de ploeg uit Oss de tweede periode. De derde periode gaat naar HVCH dat op de 2e plaats eindigde. Rood Wit W neemt de periode van kampioen AWC over.

De wedstrijd Best Vooruit - Alverna werd na 10 minuten vanwege het onweer gestaakt. Donderdag 31 mei a.s. wordt deze wedstrijd overgespeeld.
Door het verlies van FC Tilburg tegen Rood Wit W spelen de Tilburgers zo goed als zeker in de nacompetitie, waarin 8 ploegen voor één plek in de 1e klasse strijden. Alverna heeft een veel beter doelsaldo en mag de wedstrijd tegen Best Vooruit me 9-0 verliezen om zich in de 1e klasse te handhaven.

Het seizoen voor Heren 1 zit er op. Door een uitstekende 2e seizoenshelft werden 34 punten behaald, 3 minder dan vorig seizoen. Een prima prestatie,  van Jan de Hoon en zijn staf, die mede door de inzet van spelers en spelers van JO19-1 en Sc 't Zand 2, gerealiseerd is.

Opstelling Sc 't Zand

Wouter Kogels, Erwin Govers, Rick de Kok, Mickey van Hooft, Rico Geeroms, Rudy Pelhan, Marco de Liefde, Wilbert Hack, Yannick Burleson (Samil Tjarik), Jordy van der Minne , Danny van de Lisdonk

Gele kaarten

Yannick, Burleson, Marco de Liefde en Rick de Kok.

In de Pers

Verslag Brabants Dagblad

Door de 0-1 overwinning van Alverna op Best Vooruit is Sc 't Zand op een verdienstelijke 6e plaats geëindigd.

Verslag en  foto's: Phons Stokkermans